Tarih: 09.12.2022 07:50

Fx piyasalar

Facebook Twitter Linked-in

 

USD/TRY: Risk iştahındaki zayıflamanın etkisiyle 200 günlük ortalamanın bulunduğu 105,7 bölgesine kadar yükseliş kaydeden Dolar endeksi (DXY) bu ortalamayı aşamadı ve tekrar düşüş eğilimi gösterdi. DXY bu sabah da kısmi gerileme kaydediyor. Önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak TÜFE verisi öncesinde bugün TSİ 16:30'da açıklanacak ÜFE verisi Dolar üzerinde etkili olabilir. Yıllık çekirdek ÜFE'nin %6,7 seviyesinden %5,9'a önemli bir ölçüde gevşemesi bekleniyor. Beklentilere yakın veya daha düşük seviyeler Dolar'daki baskının sürmesine neden olabilir. Bu arada bugün Çin'de açıklanan enflasyon rakamlarının düşük seyretmeye devam ettiği gözlendi. Bu durumun, Merkez Bankası'na para politikasında gevşeyici adımlar için alan oluşturduğu düşünülürken; pandemiyle ilgili kısıtlamaların kademeli bir şekilde kaldırılmaya devam edilmesiyle risk iştahındaki toparlanma için de bir hikaye oluşturduğu söylenebilir. Dolayısıyla, ABD'de bugün açıklanacak ÜFE'nin beklentilerden düşük gelmesi piyasalarda risk alma iştahını artırabilir ki bu sabah Gelişmekte Olan Ülke para birimlerindeki kısmi yükseliş de belirginlik kazanabilir. Birçok gelişmeye net bir tepki vermeyen ve bant hareketi yapan Dolar/TL'de ise bu sabah bir değişiklik gözlenmiyor. Kur dünkü kapanış seviyesi olan 18,64 civarında yatay seyrediyor. Günün geri kalanında da hareketlerin sınırlı kalmasını bekliyoruz. Sıralı destek ve direnç olarak da 18,61 ve 18,6950 izlenebilir.


EUR/USD: Enflasyonun yumuşamaya başladığına işaret eden veriler takip edilirken, risk iştahında toparlanma görüldü. Enflasyon baskısında azalma beklentisi Doları da aşağı çekiyor. Diğer yandan bazı piyasa katılımcıları enflasyonun zirve yaptığı ve gelecek yıl faiz indirilebileceği iyimserliği için erken olduğu değerlendirmesi yaptı. Bugün ABD'de, Fed'in para politikasına yön vermesi açısından, kasım ayı ÜFE verisi yakından takip edilecek. Yıllık çekirdek ÜFE'nin %6,7 seviyesinden %5,9'a önemli bir ölçüde gevşemesi bekleniyor. Beklentilere yakın veya daha düşük rakamlar Dolar'da baskının sürmesiyle sonuçlanabilir ve bu da paritede yükselişi destekleyebilir. Yukarı yönlü hareketin sürmesi durumunda da 1,0635 hedef olabilir. Ana direnç ise 1,07 bölgesinde. Öte yandan, olası düşüşlerde 1,0545 ve 1,05 sıralı destekler olarak izlenebilir.


XAU/USD: Dün 1.781 - 1.795 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın, günü de 1.789 seviyesinde tamamladı. Dolar'ın güç kaybının sürdüğü günde, değerli madende toparlama devam etti ve Ons Altın 1.792 civarında bulunan 200 günlük ortalamasına kadar geldi. Bu sabah da Dolar'daki kısmi düşüşle birlikte söz konusu ortalamanın hafif üzerinde hareket eden değerli madende, bugün ABD'de açıklanacak ÜFE'nin beklentilere yakın veya daha düşük gelmesi durumunda alımlar artabilir ki olası yükselişlerde 1.810 direncinin kırılması durumunda 1.828 hedef olabilir. Öte yandan, olası düşüşlerde 1.781 ve 1.769 sıralı destekler olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —