Tarih: 30.03.2024 17:27

Anamur Orman İşletmesinin Jeolojik Sergisi Büyük İlgi Gördü

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/(MHA)-Mersin’in Anamur Orman İşletme Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeni ile başlattığı, jeolojik sergi sona erdi. Evrenin, Dünyamızın oluşumu, başlangıçta sular altındaki Türkiye’nin nasıl su yüzüne yükseldiğini anlatan ve Torosların yüksek kesimlerinde olduğu gibi yurdumuzun her yerinde bulunan deniz canlısı fosillerinin gösterime sunulduğu sergi büyük ilgi gördü. 
Bir hafta boyunca sabah 8.00'den akşam 22.00'ye kadar açık olacak olan "Dünyanın Oluşumu, Fosiller, Madenler, Depremler ve Yöresel Hassasiyetler" konulu jeoloji sergisi, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel’in de bulunduğu protokolle birlikte, Anamur halkının da büyük ilgisini çekti. 
Sergi, Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’in, 5 milyon yıl önceki bir ağaç fosilinin yaşamı ile, Torosların zirvesinden getirilen 409 yaşındaki bir sedir ağacının yaşamları boyunca gördükleri iklim koşullarını karşılaştırmasıyla başladı.
Sergi ve konferanslar, maden izinlerinin ormanda hangi koşullarda verildiği, madenlerin hangi şartlar altında işletildiğine izin verildiği ve maden işi biten yerlerin nasıl ormana dönüştürüldüğünü  anlatan bilgilendirmelerin yapıldığı sergide   Jeoloji konusunda uzman olan Prof. Dr. Selim İnan ve Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Nurdan İnan, katılımcıları bilgilendirdi. 
Serginin en  ilginç bölümü ise, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Nurdan İnan’’ın anlatığı milyonlarca yıl önce ekvatorun Türkiye’nin üzerinden geçtiği bilgi oldu. 
Depremler ve yöresel hassasiyetler üzerine konferanslar düzenlenerek katılımcılara bilgi verildi.  Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, serginin ve konferansların, doğal kaynakların korunması ve doğa bilincinin artırılması amacıyla düzenlendiğini belirtti. Ziyaretçilere, jeoloji alanında önemli bilgilerin sunulduğu bu etkinliğin, çevre bilincinin oluşturulmasına ve ormancılık faaliyetlerinin öneminin vurgulanmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —