Tarih: 11.10.2022 14:37

Bocce heyecanı tekrar Toroslar'da başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

MERSİN - 11.10.2022 - HİBYA - Toroslar Belediyesince düzenlenen lansmanda konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in tarım, sanayi, ticaret ve turizm gibi bir çok yönüyle ön planda olan güzide bir şehir olduğunu söyledi.

35 Ülkeden 300 Sporcunun katılacağı şampiyonanın iki ayrı kategoriye sahip olacak, bu iki kategoriler Kadınlar için Raffa ve  Erkekler için Vola  olacak,  Bu iki kategori Dünyada ilk defa Mersin'de yapılacak.

Mersin’in spor altyapısı ve sporcu sayısıyla da bir spor şehri olduğunu vurgulayan Pehlivan, 'Tesisleşmesini büyük ölçüde tamamlamış, hemen hemen her branşta ki, ülkemizde biliyorsunuz 60 civarında spor branşının federasyonu var, ilimizde de 56 branşta spor yapma imkanı var. Özellikle de Akdeniz Oyunları sürecinde ilimizde tesisleşmede büyük adımlar atılmış ve büyük ölçüde de tesislerin yapımı tamamlanmış. Cumhurbaşkanımızın himaye ve destekleriyle, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırım programlarıyla ilimizde bugün itibariyle 100’e yakın ayrı tesisimiz var.' dedi.

Şampiyonaya ev sahipliği yapacak olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'da 'Bilimde, sanatta, eğitimde gelişirseniz, sporda, müzikte, diğer branşlarda da gelişirsiniz. Bu bir bütün olarak yükseliştir. Hep şunu söylüyoruz; dünyanın herhangi bir yerinde gençlerimize, çocuklarımıza, insanımıza faydalı olacak ne varsa, bunu aramak, bulmak, getirmek bizim görevimiz. O yüzden bocce de böyle bir spor. Toroslar da şu anda Türkiye’de, hatta dünyada öne çıkan bir bölge.' ifadesini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —