-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ″Türkiye 100 yılının inşasında gençlerimize güveniyoruz″
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) 5’inci Olağan Genel Kurulu ve 6’ncı Gençlik Buluşması’nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) 5’inci Olağan Genel Kurulu ve 6’ncı Gençlik Buluşması’nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:
'Kuruluşundan bugüne kadar vakfımızın faaliyetlerinde emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Genel kurulda görev alacak kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum. Bugün TÜGVA 81 il, ve 571 ilçedeki temsilcilikleriyle bünyesindeki 41 yurt, 40 icathane, 80 kıraathane 300 gençlik merkeziyle 300 bini aşkın üyesiyle ülkemizin en büyük gençlik hareketi haline gelmiştir.
Vakfımızın burslarıyla yurtlarıyla, eğitim öğretim çalışmalarıyla, kamplarıyla, kültür sanat ve spor faaliyetleriyle gençlerimizin haytalarının her alanında verdiği hizmetleri takdirle takip ediyorum. Ülkemizin yanı sıra yurt ışında da faaliyet gösteren vakfımızın kuruluş gayesine uygun şekilde iyiyi, güzeli, hakkı, adaleti esas alan çalışmaları geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Bu tablonun bilhassa bizim neslimiz için ayrı bir önemi vardır. Türkiye’nin en kıymetli hazinesi olan gençliğinin bir kısmını küresel güç baronlarının emperyalist hezeyanlarına kurban verdiğimiz dönemlerinin acıları hala yüreklerimizde tazedir. TÜGVA bu ülkenin ve dostlarının gençlerini, milletimizin ve onunla birlikte tüm insanlığın hayrına çalışmalar yürütecek bilince ve birikime sahip kılmak için verdiğimiz mücadelenin en önemli kurumsal markalarından biri haline gelmiştir.
Bu çatı altında yürütülen mücadeleden rahatsız olanların yalan ve iftira çıtasını sürekli yükseltmesinin gerisinde işte bu hakikat vardır. Artık bu ülkenin gençlerini PKK gibi FETÖ gibi DEAŞ gibi terör örgütleri fikri ve cinsi sapkınlık akımları üzerinden heba edemediklerini görenler elbette TÜGVA ya saldırmaya devam edeceklerdir.
Türkiye bir asır önce istiklali ve istikbali uğruna gençlerinin önemli bir kısmını cephelerde feda etmişti. Cumhuriyet tarihi boyunca da vesayetten darbelere, yokluklardan siyasi kavgalara kadar nice badireler geçiren ülkemizde bunların faturasını en çok ödeyen gençlerimiz olmuştur. Yıllarca birilerinin kirli siyasetinde bu ülkenin daha ömrünün baharındaki nice genci araç olarak kullanıldı. Tıpkı bir bozuk para gibi harcandı. Siyasi parti tabelası arkasına gizlenmiş fitne yuvalarında kandırdıkları gençlerimizi, bölücü örgütün ele başlarına Kandildeki terör baronlarının sinsi emellerine kurban ettiler. Bunun için biz sorumluluk üstlendiğimiz her yerde ve her vakit attığımız adımları gençlerimizle birlikte planladık ve hayata geçirdik. İşte bu gençlik burada.
İktidarlarımız boyunca yaptığımız her faaliyetin odağında, gençlerimiz var. Hamd olsun bugün de gençlerimizle birlikte yol yürümeye devam ediyoruz. Gittiğimiz her ilde Ankara ve İstanbul’daki programlarımızın her safhasında gençlerimizle bir araya gelmeye önem veriyoruz. Sizlerin enerjisi, gücümüze güç katıyor. Ben siz inanıyorum. Size güveniyorum. Sizin ufkunuz ve hayalleriniz, vizyonumuzu genişletiyor. Sizlerin sadakati ve samimiyeti saflarımızı sıklaştırıyor. İyi ki sizler gibi yol arkadaşlarına sahibiz.
Siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik olarak kendi iradesini ortaya koyan, kendi hedeflerine doğru yürüyen Türkiye fotoğrafı şekillendikçe yeni durumlarla karşılaşıyoruz. Bu tarihi süreçte yaşadığımız her hadise, karşımızdakilerinin gerçek yüzlerini ortaya koymaya başladı. Demokrasi diyenlerin maskeleri inince altından barbar suratları çıktı. Özgürlük diyenlerin maskeleri inince altından faşist suratları belirdi. Hak, hukuk diyenlerin maskeleri inince altından zalim suratları fırladı. Hoşgörü, çoğulculuk, öteki diyenlerin maskeleri inince altından bencil suratları göründü.
Biz insanlığın tüm birikmiş gibi demokrasiye de özgürlüklere de hak ve hukuka da hoşgörüye de sahip çıkmayı elbette sürdüreceğiz. Bunu biz başarırız. Çünkü bu kavramlarla ifade edilirken değerler, tüm insanlığa aittir. Onların bu kavramları altına gizledikleri çirkin suratları bize emsal teşkil edemez. Medeniyetimizin bize çizdiği sınırlar onlar gibi olmamıza asla izin vermez.
Bir yandan ülkemizin ve milletimizin yükselişinin maddi temellerini inşa ederken, onunla beraber yeni nesillerin kalplerini, gönüllerini, ruhlarını doyuracak iman çatısını da kurmalıyız. Ecdadımız bu şekilde 3 kıta 7 iklimde barışın, adaletin, huzurun, refahın bayrağını dalgalandırmıştır.
Maziden atiye kurduğumuz köprünün her bir rengi, her değeri bizim için önemlidir. Bu ülkenin 85 milyon insanının her biri birinci sınıf vatandaşımızdır. Bizim ne terör örgütlerine, ne sapkın akımlara ne de diğer ülkelere kaptıracak tek bir evladımız yoktur. Yasin Börü’nün katillerinin nerde olduğunu biliyoruz. Yasin Börü gibi yavrularımızı, maalesef Diyarbakır’da katledenleri biliyoruz ve onlar adına şu anda onların kurtuluşu için can simidi atan Bay Kemal’i de biliyoruz. Onun yandaşlarını da biliyoruz ama bunlara asla prim vermeyeceğiz.
Türkiye 100 yılını kurarken izleyeceğimiz yol haritamız, medeniyetimizin ve tarihimizin önümüze serdiği işte bu müktesebattır. Bu yolda bizimle yürümek isteyen her bir insanımıza, gencimize kollarımız da, yüreğimiz de sonuna kadar açıktır. Tabii gençlerin bize gelmesini beklemeyecek biz onlara gideceğiz.
Ülkemizi, geçtiğimiz 20 yılda nasıl asırlık eser ve hizmetler kavuşturduysak, Türkiye 100 yılının inşasını da sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Bizim gençliğimiz, hep Ayasofya’nın açılması, inançlarımız ve değerlerimiz üzerindeki baskıların kalkması bu özlemle bu mücadeleyle geçti.
Türkiye maddi kalkınma unsurlarıyla birlikte manevi dünyasını gölgeleyen bu zincirlerden de kurtuldu. Birileri hala ülkemizde yasakçılığın istismarcılığını ve ticaretini yapmayı sürdürmeye çalışıyor. Hamd olsun Türkiye artık bu zihniyetin hezeyanlarını aşmış olarak çok daha büyük hayallerin, hedeflerin peşindedir. Bu anlayışla kendi yaklaşımlarımızı, tekliflerimizi, icraatlarımızla milletimizin takdirine sunuyoruz. Türkiye 100 yılının inşasında en çok siz gençlerimize güveniyoruz. Sizlerin de kendiniz güvendiğini biliyoruz.
Kökenden inanca, kılık kıyafetten eğitime her konuda, insanlarımızın özgürlük alanlarını kısıtlayan yasakları kaldırdık. Dünyayı, ülkesini tanıyan, kendine güvenen bu gençlerimize onlara emanet edeceğimiz 2053 vizyonunu şekillendirmek için çok daha fazla gayret bekliyoruz. Unutmayın elbette her yenilik, her devrim, her reform türlü engellerle karşılaşacaktır. Benim karşımda şu an muhafazakar devrimciler var. Ben muhafazakar devrimcilerle 2023’ü başarıyla bitireceğimize inanıyorum. “
Hibya Haber Ajansı
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
Yükleniyor


