Tarih: 28.02.2024 08:45

Anamur Halkı Nasıl Bir Belediye Başkanı İstiyor?

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Anamur da vatandaşın beklentileri genellikle yerel seçimlerde şehirlerinin gelişimine ve refahına katkı sağlayacak adımlar atan, alçak gönüllü ve güler yüzlü bir belediye başkanı istiyor. 
Yolların bakımı, temiz su temini, kanalizasyon sistemlerinin iyileştirilmesi gibi altyapı hizmetlerine önem verilmesi beklenir. Ayrıca, şehir planlaması ve imar düzenlemeleri, şehrin sürdürülebilir büyümesi ve çevresel koruma açısından önemlidir. Yerel ekonominin güçlendirilmesini ve iş imkanlarının artırılması, yeni işletmelerin ve yatırımların şehre çekilmesi, istihdam olanaklarının artırılması ve yerel işletmelerin desteklenmesi konusunda vatandaşlar, adayların daha geniş vizyondan bakmasını talep ediyor. Eğitim ve sağlık alanlarında kaliteli hizmetlerin sunulması öncelikli beklentileri arasındadır. Okul ve sağlık merkezlerinin iyileştirilmesi, eğitim ve sağlık hizmetlerinin yanında, çevre düzenlemesi, doğal güzelliklerinin korunması konusunda da vatandaşın talepleri dikkate alınmalı. Anamur’un kalınma alternatiflerinden birisi olan turizm potansiyelinin artırılması halkın beklentileri arasında yer alıyor. Temiz plajlar, yeşil alanlar ve tarihi mekanların korunması, turizm gelirlerinin artırılması için önemlidir. Bu konuda Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın Devlet Bahçeli Sahil Parkı ve Recep Tayyip Erdoğan Mesire yeri şu aşamada örnek gösterilebilir. 
Özellikle yerel yönetimlerin karar alma süreçlerine daha fazla katılım ve şeffaflık ön planda yer alan konular arasında yer alıyor. Kararların alınmasında ve projelerin uygulanmasında halkın görüşlerinin dikkate alınması ve bilgilendirilmesine büyük önem veren vatandaşlar,  yaşadıkları şehrin ihtiyaçlarına ve önceliklerine göre projeler hazırlanmasını ve uygulamaya geçirilmesini istiyorlar. Vatandaşın en büyük beklentilerinden birisi de güler yüzlü ve rahat iletişim kurabildikleri bir belediye başkanı istiyorlar. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —