Tarih: 16.08.2022 12:24

Sfero döküm

Facebook Twitter Linked-in

Sfero döküm, benzersiz bir demir türüdür. Sağlam yapı nedeniyle. Aşınmaya karşı çok dayanıklı olduğu bilinmektedir. Ayrıca büzülmeye karşı  yüksek direnç gösterir. Küresel grafitli dökme demir olarak da bilinir. Dökme demirlerin çelik demirlere göre daha ekonomik olduğunu belirtmek özellikle önemlidir. Dokunma ve alevle kolayca sertleşebilir.

 Sfero Döküm Çeşitleri

 Kaliteleri arasında ağırlıklı olarak temperli olmak üzere beyaz, gri, küresel  ve küresel dökme demir bulunmaktadır.

 Kullanım Alanları

 Konik döküm ağırlıklı olarak talaşlı imalatta tercih edilmektedir. Mekanik özellikleri oldukça iyidir. Madencilik ve metalurjide kesinlikle kullanılmaktadır. Özellikle preslerde potalarda, konveyör dirseklerinde, sıcak malzeme spirallerinde küresel grafitli dökme demir kullanılması gerekmektedir. Ayrıca tarım alanında traktör aksamlarında, şanzıman kutusunda, ön maşada; İnşaat sektöründe küresel grafitli dökme demir, beton mikser parçalarında, yol yapım makinelerinde, vinç parçalarında, ulaşım diferansiyel şanzımanlarında, uçak imalatında ve seçim çatallarında oldukça değerlidir. Ayrıca küresel grafitli dökme demirin vanalarda, pompalarda, plastik karıştırıcılarda, yakma gövdelerinde, yüksek sıcaklıklı fırın parçalarında, hidrolik preslerde, şaftlarda, silindirlerde ve dövme pres kafası ve silindirlerinde de gerekli olduğunu belirtmek isteriz.

Pik Döküm

Pik Döküm demir, yüksek karbon içeriği azaltılarak özel olarak hazırlanmış sıvı metale uygulanan veya belirli bir kalıba dökülen yüksek sıcaklıktaki bir fırın kullanılarak tavlanır. Dökme demir olarak adlandırılır ve lifli (döşeme) grafitli dökme demir veya gri dökme demir olarak da bilinir. Çelik üretim sürecinden önceki ilk ürün olan bu hammadde, günümüzde birçok sektörde aktif olarak kullanılmaktadır. Sınıflar da kullanıldıkları alana göre değişir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —