Tarih: 11.11.2022 17:21

Anamur Ekspresten Dijital Oyunlara

Facebook Twitter Linked-in

OYUN KONSOL-Anamur Ekspres web sitesi olarak okuyucularımıza haber ve makale yazılarının yanında bundan böyle, eğlence amaçlı sayfalara ulaşma imkânı da sağlıyoruz. Her türlü içeriği sizlere sunmaya devam edeceğiz. 
Neden Bulmaca?


     
Hepinizin bildiği gibi bulmaca çözümleri,     beynimizde, kelime dağarcığını geliştirme ve unutkanlık hastalığını minimize etme açısından büyük bir imkân sağlıyor. Böylece hem beynimizi güncelliyor, hem de kelime haznemizi genişletiyoruz. Şimdi sizleri bu yolu takip ederek kale bulmaca, çengel bulmaca, kelime gezmece ve kare bulmacaların yanında daha 29 adet bulmaca çeşidine ulaşma imkânı sağlıyoruz. Şimdi sıra sizde. Başarılar diliyoruz.
Neden Satranç?
Satrançta da bildiğiniz gibi düşünme yeteneğinin yanında zihinsel becerilerin artması, pratik çözümlerin geliştirilmesi, beklemek zorunda bırakan özelliği ile sabırlı olmayı öğretiyor. Satranç aynı zamanda rakibe olan saygı ve centilmenlikle kişiliğimizi olgunlaştıran bir özelliğe sahip. Satranç, kötü alışkanlıklardan alıkoyma gibi evrensel bir olguyu da ortaya koyuyor. Bu nedenle satranç oynamak her zaman faydalı ve sağlıklı bir spordur.
Neden Bilardo?
Bilardo hem bedenen, hem de beyin olarak sportif faaliyetlerin başında geliyor. Benim en çok sevdiğim oyunlar arasında yer alan bilardo da bütün matematik ve fizik kurallarını kullanmak mümkün. Öyleki, topun çapı yarıçapı ve küresel sonuçlarından tutunda, uzunluk birimlerinden genişlik ölçülerine kadar hepsini doğru hesaplamak zorundasınız. Istakanın ucundaki sürtünme katsayısını tebeşirle arttırdıktan sonra, topun neresine hangi açı ile kaç metre/saniye vuracağınızı belirlemek zorundasınız. Bu da yetmiyor, topun durduğu yer ile ne kadar ilerledikten sonra ne yöne falso aldıracağınızı önceden belirlemekte sizin becerinize kalmış. Yani bilardoda sadece gez, göz, arpacık yetmiyor. Başka hesaplarda lazım…
Neden Labirent?
Labirent oyununu hepimiz biliyoruz. Bulunduğun yerden nereye çıkacağını, birçok kapalı yol içerisinden bulmak zorundasın. Bunun için güçlü bir önsezi gerekiyor. Hal böyle olunca diğer oyunlarda da dediğim gibi, iş yine akla, zekaya ve mantığa kalıyor. Şimdi buyurun bütün oyunlarımızla sizi derin akıl, mantık ve zekaya gark edecek oyunlara yönlendiriyoruz. İstediğiniz oyunu değerlendirebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —