Tarih: 12.09.2022 14:21

İzmir’de ″Next Game Startup″ kazananları belli oldu

Facebook Twitter Linked-in

91’inci İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen Next Game Startup Oyun Girişimciliği Yarışması’nda birinci Cressus Games, ikinci Sky Games, üçüncü ise Qubitrate Studio takımı oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve İZFAŞ destekleriyle Digi Game Startup Studio tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Next Game Startup Oyun Girişimciliği Yarışması, İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Kültürpark’ta gerçekleştirildi.

Oyun sektöründe yer almak isteyen genç girişimcilerin oyun startupları kurmalarını sağlamak için Türkiye’deki oyun ekosistemini desteklemek, sektörü yeni girişimler ve iş modelleri ile güçlendirmek, girişimcilerin ve yatırımcıların dikkatini sektöre çekmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 70 takım ve 121 kişi katıldı.

Düzenlenen ödül töreniyle kazanan takımlara ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Digi Game Startup Stüdyo kurucu ortağı Doruk Demirsar ve Bynogame Kurucusu Kemal Önder verdi.

Yarışmada birinci takım Cressus Games, ikinci takım Sky Games, üçüncü takım Qubitrate Studio olurken üniversite toplulukları özel ödülüne ise Team Payattention ekibi layık görüldü. Kazanan takımlar toplam 65 bin TL ve çeşitli ödüllerin sahibi oldu.

Özuslu, “Geleceğe doğru buradan, İzmir’den çıkan bu oyunlar Türkiye’ye ve tüm dünyaya yayılacak. Oyun geliştirme, yazılım, bilişim alanlarında dünyayla rekabet edebilecek ürünlerin çıkması için tüm desteğimizi veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Siz gençler var oldukça umut da var olacaktır” ifadesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —