Tarih: 01.03.2024 17:58

Anamur Çeltikçi İlk-Ortaokulunda  Yangın Tatbikatı

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/ (MHA) - Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında Anamur Çeltikçi İlk-Ortaokulu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinden başarılı işbirliğinde geniş kapsamlı bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, öğrencilere yangın anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi verildikten sonra uygulamalı olarak gerçekleştirildi.  Okulun bahçesinde düzenlenen yangın tatbikatında öğrencilere acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda uygulamalı ve anlatımlı bir program gerçekleştirildi. Öğrenciler, yangın konusunda önemli bir deneyim kazandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangın söndürme teknikleri hakkında bilgi verirken, acil çıkış yöntemleri ve yangın esnasında yapılması gerekenler konusunda da öğrencilere  detaylı bilgiler verdiler. 
 Okul Müdürü, Fatih Nehir, yapılan tatbikatın öğrencilerin bilinçlenmesi açısından son derece faydalı olduğunu belirterek, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine teşekkür etti. Nehir ayrıca, öğrencilere yangın ve benzeri acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda sürekli eğitimlerin verileceği vurgulandı.
 Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de,  öğrencilere  aynı zamanda acil durumlarda soğukkanlı olmanın ve bilinçli hareket etmenin önemini anlattılar. İtfaiye ekipleriyle birlikte gerçekleştirilen bu tatbikatın, özellikle öğrenciler için,  acil durumlara hazırlıklı olmasına katkı sağlayacağı kaydedildi.  Yangın tatbikatı etkinliği, öğrencilere sadece teorik bilgilerle değil, aynı zamanda pratik uygulamalarla da acil durumlara hazırlıklı olma fırsatı sunarak, önemli bir deneyim kazandırdı.
 

  



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —