Tarih: 14.10.2022 05:00

Piyasalarda bugün

Facebook Twitter Linked-in

Ne Oldu?

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Standard Chartered organizasyonuyla düzenlenen yatırımcı forumuna katıldıklarını, burada Türkiye'de devreye alınan uygulamaları ve Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde Türkiye'nin güçlü yatırım potansiyelini aktardıklarını belirtti.

Sosyal medya düzenlemesi Meclis'te onaylandı.

Reuters haberine göre ECB, ikinci çeyrekte bilanço küçültmeye başlayabilir.

ABD Hazine Bakanı Yellen enflasyon konusunda daha yapacak çok işleri olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Biden, ülkedeki benzin fiyatlarının hala çok yüksek olduğuna işaret ederek, bu konuda gelecek hafta duyuruları olacağını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü Kirby, Suudi Arabistan'ın petrol üretimini azaltma kararının diğer OPEC üyesi ülkeler tarafından desteklenmediğini ancak bu ülkelerin kendilerini Suudi Arabistan'ı desteklemek zorunda hissettiklerini belirtti.

ABD Ticaret Temsilcisi Tai ve Avrupalı mevkidaşı Dombrovskis, Washington'daki toplantılarında gündeme getirilen diğer ticari ve ekonomik konuların yanı sıra küresel çelik meseleleri üzerindeki müzakereleri hızlandırma konusunda anlaştı.

ABD ve AB, teknoloji sektöründe yakın iş birliğine devam etme konusunda anlaştığını, dijital sektördeki politika ve uygulamalar hakkında görüş ve bilgilerin paylaşıldığını açıkladı.

Beyaz Saray: OPEC+'nın petrol üretimini azaltma kararı, Rusya'ya Ukrayna savaşında manevi ve askeri destek vermekle eş değerdir.

Çin'de tüketici enflasyonu gıda fiyatlarında yaşanan yükselişe bağlı olarak son iki yılın en hızlı artışını gösterdi, ancak piyasa beklentilerinin altında kaldı.

BDDK, şirketlerce kuruluş izni için aranan veya şirket ortaklarınca kurucularda aranan şartların kaybedilmesi durumunda şirketlerin faaliyet iznini kaldırabilecek ve tasfiyesine karar verebilecek.

Singapur Merkez Bankası art arda 5. kez para politikasını sıkılaştırdı.

Singapur ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde öncü verilerle hizmetler ve inşaat sektörlerinden aldığı destekle beklentilerin üzerinde bir büyüme gösterdi.

Ne Olacak?

 

Yurt içinde Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak.

Euro Bölgesi’nde Ticaret Dengesi, ABD’de ise Perakende Satış verileri açıklanacak.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle bugün Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —