Tarih: 05.12.2022 10:43

Dolar/TL 18,63 seviyesinden işlem görüyor

Facebook Twitter Linked-in

ABD'de Tarım Dışı İstihdam verisi 200.000 olan beklentilerin üstünde 263.000 kişi olarak açıklandı. Açıklanan veri ile Fed'in faiz artırım döngüsü için eli güçlendi. Her ne kadar son zamanlarda ABD tarafında enflasyon geri çekilse de olası bir beklenti üstü enflasyon ile Fed'in şüphesiz agresifliğine devam edebileceğini düşünüyoruz.

Faiz artırımlarına rağmen büyüyen ekonomide istihdamdaki gelişmelerin iyi gelmesi ABD açısından risk iştahını tetiklese de baz etkisinden kaynaklı olarak ABD enflasyonun geri çekilmesinin devamını beklemekteyiz. Ancak belirtmemiz gerekir ki istihdam verisine bağlı olarak yüksek iç talep baz etkisini de sınırlayabilir.

Fed'in geçen haftalarda yayımladığı ve Aralık ayı için 50 baz puanlık faiz artırımına işaret etmesi ile Dolar endeksi de geri çekilmeye devam ediyor. Bu kapsamda da gelişmekte olan ülkelerin para birimleri kısmi de olsa değer kazanıyor.

Dolar / TL'de için direnç seviyeleri için opsiyon piyasalarında call opsiyonlarının dağılımına bakıldığında ise önümüzdeki dönemde opsiyonların yoğunlaştığı 18,8-19 bölgesinin direnç seviyesi olarak ön görüyoruz.

Geri çekilmelerde ise  put opsiyonlarının dağılımına bakıldığında, önümüzdeki dönemde opsiyonların yoğunlaştığı 18,5 bölgesinin destek görevi görmesini bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —