Tarih: 25.11.2022 13:17

Başkan Büyükkılıç: “Yağmur da yağsa hizmetimizi sizlerle buluşturacağız”

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kampüsü içerisinde yer alan Tıp Fakültesi ile Sabancı Kültür Merkezi bölgesinde yapımı tamamlanan Çevre Düzenlemesi Açılış Programı’na katıldı.

Açılış programına Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve akademisyenler katıldı.

Programda konuşan Başkan Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi’ni her zaman gurur kaynağı olarak gördüklerini ve takdir ettiklerini belirterek, “Tıp Fakültesi Kampüsü fiziki şartları olumsuz ya da elverişsiz olacak, yakışır mı? Yakışmaz, biz yakışanı yaparız. Erciyes Üniversitemizi her zaman gururumuz olarak görüyor, seviyoruz ve takdir ediyoruz. Hizmet, hiçbir zaman şartlar bahane göstererek geri kalmaz. Yağmurda yağsa hizmetimizi sizlerle buluşturacağız” dedi.

Başkan Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Altun, “Üniversitemizin peyzaj anlamında iyileşmesi noktasında çok güzel peyzaj çalışmamız ve master planımızı ortaya koymuş durumdayız. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarda sağ olsun başkanımızın desteklerinden yana her zaman eminim. Özellikle Sabancı girişinde, buradaki düzenlemenin ortaya konulmasında başta Büyükşehir Belediye Başkanımızın, önceki dönem yönetimimizin fedakârlıkları söz konusudur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında, mevcut alanda bulunan ve tamamıyla işlevini yitirmiş olan yağmur hatları KASKİ tarafından yenilenip, uygun yerlere ızgaraları yerleştirilirken, aydınlatma için çalışmayan eski direkler kaldırılarak, KCETAŞ tarafından hatları çekilerek ve yeni direkler dikildi ve böylece alandaki aydınlatma ve yağmur suyu problemleri de çözüme kavuşturuldu.

Bölgede yeşil alan bin 800 metrekare artırılarak 2 bin 700 metrekareye çıkarılıp, 500 metreküp temiz toprak serildi, otomatik sulaması yapıldı ve ağaçlandırma ve çimlendirme işleri tamamlandı. Ayrıca bin 500 metrekare hazırlanan yol altyapısının üzerine asfaltlaması yapıldı. Öte yandan Erciyes Üniversitesi’nde 18 yapraklı, 25 ibreli olmak üzere 43 ağaç toprakla buluştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —