Tarih: 12.09.2022 11:20

Başkan Büyükkılıç, festivalde vatandaşlarla buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Festivalde konuşan Büyükkılıç, Kahramanmaraş’ın, Kayseri’nin etrafındaki iller gözden geçirildiğinde, adeta et ve tırnak olarak nitelendirilecek illerden birisi olduğunu söyledi.

Büyükkılıç, Kahramanmaraş’ın sahip olduğu değerlere atıfta bulunuğ, ''Kahramanmaraş demek, milli mücadeledeki yeriyle anılan Sütçü İmam’ın torunları demek. Kahramanmaraş demek elbette ki gönül insanları olarak bildiğimiz, bizim kültürel olarak şekillenmemizde en büyük katkıyı sağlayan yedi güzel adamın doğduğu, yaşadığı ve hepimizde emeği olan insanların şehri demek. Kahramanmaraş demek ay yıldızlı Türk bayrağına, vatanına, milletine, devletine bağlı, dürüstlüğün simgesi olarak nitelendirilecek anlayış demek. İhracatıyla, yatırımlarıyla ve en önemlisi devletine, vatanına, milletine bağlılığıyla ön plana çıkmaya başlamıştır. Şehrimize de ekonomik olarak katkısı göz ardı edilemeyecek olan siz Kahramanmaraşlı kardeşlerimizi ve festivale katılan tüm dostlarımı sevgiyle, saygıyla selamlıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de Kayseri’deki birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, şöyle konuştu:

“Biz de sizler gibi Kayseri’de yaşayan ve burası için elimizden gelen güzellikleri burada sergilemeye çalışan ben de yakın şehirlerden bir tanesiyim. Kayseri adeta bir mozaik gibi. Etraf illerden gelen hemşehrilerimize kucak açmış. Ben de Sivaslı olmak ile birlikte yine bu şehirde doğmanın, büyümenin burada yaşamanın heyecanını her zaman hissettim.”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —