Tarih: 27.02.2023 08:30

Ameliyatsız Üst Çene Genişletme Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Alt ve üst çenenin sağlıklı bir kapanış ilişkisi içerisinde olması gereklidir. Sağlıklı bir kapanış ilişkisi, üst dişlerin alt dişleri kutu kapağı şeklinde örtmesi olarak tarif etmek mümkündür. Bu ilişkinin bozuk olması, etkili çiğneme fonksiyonunun sağlanamamasına, eklem problemi oluşumuna ve bazı solunum sıkıntılarına sebebiyet vermektedir.

 

Çene yapısındaki bozuklukların en yaygın sebebi üst çenenin dar olmasına bağlı olarak görülür. Bu sorun giderilmediği sürece beraberinde birçok sorunun da ortaya çıkmasına neden olur. Büyük sağlık sorunlarına neden olmadan, bir an önce tedavi edilmesinde fayda vardır. Üst çenenin genişletilmesi için yapılan işlem, ameliyatsız üst çene genişletme işlemi olarak bilinir. Üst çenenin genişletilmesi, çeşitli apareyler kullanılarak 18 yaşına kadar kolaylıkla yapılabilir. 18 yaşından sonra ise minivida destekli apareyler kullanılıp çene genişletme sağlanabilmektedir.

 

Peki Ameliyatsız Üst Çene Genişletme Hangi Durumlarda Yapılır?

 

Çene üzerinde yapılacak olan değişiklikler;  kemikten, damak yapısından ve dişlerde bulunan şekil bozukluklarına bağlı olarak yapılabilir. Üst çenenin durumu değerlendirildikten sonra, çene genişletme işleminin ameliyatsız mı yoksa ameliyat yapılarak mı gerçekleştirileceğine karar verilir.

Bununla beraber, ameliyatsız olarak gerçekleşmesi beklenen üst çene genişletme işlemleri için:

 

Ortodontik tedaviler ve ameliyatsız üst çene genişletme tedavileri hakkında daha detaylı bilgi almak için https://www.canerbalta.com/  sitesini ziyaret ediniz.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —