Tarih: 15.12.2022 08:11

Altın FED sonrası kayıp yaşadı

Facebook Twitter Linked-in

Dün FED kararıyla birlikte altın satıcılı bir günü geride bırakırken, kırmızıda bir seansı yaşamış oldu. 1810 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, FED kararını beklerken altın satıcılı bir seansı yaşadı. FED beklendiği üzere 50 baz puan artış kararını açıklarken, piyasalar asıl yönünü karar sonrası Başkan Jerome Powell’in açıklamalarıyla buldu. FED faiz artırım hızında yavaşlamaya gitmesine rağmen Başkan Powell FED’in enflasyonda yüzde 2 hedefine ulaşana kadar kararlı bir şekilde faiz artırımına devam edeceğini savundu. Başkan’ın konuşmasında genel olarak şahin tutumu dikkat çekerken, piyasalar durmak istediği sıkılaştırıcı adımların son bulacağı mesajını duyamadı. Bu gelişme piyasalar genel olarak satış dalgası yaşatırken, altın da bu satıcılı dalgadan nasibini aldı. 1807 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayarak yüzde 0,2 kaybı hanesine yazdı.

 

Gümüş ise altının aksine alıcılı bir gün geride bırakırken, dün bir kez daha 24 dolar/onsun üzerini yeniden dönmüş oldu. 23,73 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 23,94 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayarak yüzde 0,9 kazancı hanesine yazdı.

 

Platin de günü kırmızıda kapatırken, diğer kıymetlilerle uyumlu bir günü geride bırakmış oldu. 1037 dolar/onstan güne başlayan platin,1030 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,6 kaybı hanesine yazdı.

 

Paladyum da kırmızıda kapattığı bir günü daha geride bırakırken, 2000 dolar/onsun altında işlem görmeye devam ediyor. 1935 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum,1920 dolar/ons seviyesinden kapanış yaptı ve yüzde 0,8 kayıpla günü tamamlamış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 12 dolar/onsla işlemler gerçekleşmeye devam etti. Hacim açısından ortalamanın seyrederken 4.629 kg altın, 1.753 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

 

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —