-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Van büyükşehir belediyesi özalp'te 14 km asfalt çalışması yapıyor
Van Büyükşehir Belediyesi, Özalp ilçesine bağlı Mehmetalan, Şehittepe ve Çubuklu grup mahalle yollarını asfaltlıyor. Sıfırdan yapılan 14 kilometrelik grup yolunda toprak işleri, sanat yapıları ve sıcak asfalt çalışması yapılıyor.
Van Büyükşehir Belediyesi, Özalp ilçesine bağlı Mehmetalan, Şehittepe ve Çubuklu grup mahalle yollarını asfaltlıyor. Sıfırdan yapılan 14 kilometrelik grup yolunda toprak işleri, sanat yapıları ve sıcak asfalt çalışması yapılıyor.
Kırsal ilçelerdeki mahalle yollarını daha konforlu ve güvenli hale getirmek için aralıksız çalışan Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçedeki asfalt ve yol çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığınca kent merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Mehmetalan, Şehittepe ve Çubuklu grup mahalle yolları sıcak asfalta kavuşturuyor. Burada yapılan yolu doğrudan 3 mahalle kullanırken, dolaylı olarak da 6 mahallenin ilçeye bağlantısını sağlıyor. Yaklaşık olarak 10 kilometresi tamamlanan grup yolunda Mehmetalan ve Şehittepe arasında asfalt serimi devam ediyor.
6 MAHALLENİN KULLANDIĞI YOL ÖZALP-MURADİYE BAĞLANTISINI DA SAĞLIYOR
Yapılan çalışmalarla yıllardır yaşadıkları yol sorunun çözüldüğünü belirten Şehittepe Mahalle Muhtarı Cengiz Temizaltın, “Burası Mehmetalan, Şehittepe, Çubuklu mahalle yolu burayı aynı zamanda Aksungur, Haceli ve Çırak mahalleleri de kullanıyor. Muradiye ilçesine bağlantısı olan bu yolumuz, daha önce maalesef topraktı. Köstebek yuvası gibiydi. Araçlarımız yıpranıyordu. Sanayiden çıkamıyorduk. Yaptığımız müracaat neticesinde Büyükşehir Belediyesi burada çok güzel bir çalışma yapıyor. Çalışmalardan dolayı Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Belediye yetkililerine ve yüklenici firmaya çok teşekkür ediyoruz. Bu yolların tamamlanması ile birlikte Özalp Muradiye arasındaki bağlantı yolu da yaklaşık olarak 18 kilometre daha kısalmış oldu. Daha önce aşağı yolu kullanıyorduk. O yolumuz oldukça uzaktı. Bu mahallelerimiz yapılan yol sayesinde ciddi anlamda rahatlamış olacak. Tekrar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.
Mahalle sakinlerinden Yılmaz Temizaltın ise yapılan çalışmalarla ilgili memnuniyetlerini şöyle ifade etti;
“54 yaşındayım. Böyle güzel bir çalışma görmedim. Gerçekten mahalle yolumuz çok kötüydü. Kış aylarında özellikle çok sıkıntı yaşıyorduk. 8-9 kilometrelik alanda zincirsiz hiçbir şekilde ilerleyemiyorduk. Yolumuz yıllar sonra asfalt oldu. Çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” diye konuştu.
Yaklaşık olarak 10 kilometrelik kısmı tamamlanan grup yolundaki çalışmaların hafta sonuna kadar bitirilmesi planlanırken, ayrıca Ulaşım Dairesi başkanlığınca yol çizgi çalışması da yapılacak.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Yükleniyor

