Tarih: 19.09.2022 09:36

'Bursa Şehir Korosu Konseri' düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Bursa’nın Yunan işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ‘Bursa Şehir Korosu Konseri’ düzenlendi. Bursa’da Türk müziğine katkı sağlayan 30 Türk müziği derneği, 17 şef, 20 sazende ve 200 koristin sahne aldığı gecede, müzik severlere unutulmaz bir akşam yaşatıldı.

Bursa’da 2 yıl, 2 ay, 2 gün süren Yunan işgalinin sona ermesinin 100. yıl kutlamaları, çeşitli programlarla devam ediyor. Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Bursa Orkestra Şube Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘Bursa Şehir Korosu Konseri’, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin yoğun katılımıyla yapıldı. Konser öncesinde, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri tarafından hazırlanan el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Bursa’nın Yunan işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyleyen Başkan Aktaş, 102 yıl önce Bursa’nın işgali sebebiyle bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Meclis kürsüsüne ‘Puşide-i Siyah’ın örtüldüğünü ve Mehmet Akif’in ‘Bülbül’ şiirini yazdığını hatırlattı. Bursa’nın o dönemde en az Srebrenitsa’da yaşananlar kadar katliamlara sahne olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Bursa işgalden kurtulunca, ‘Puşide-i Siyah’ Meclis kürsüsünden indirilmiş. Bursa’nın kurtuluşu, aynı zamanda büyük kurtuluşun da müjdecisi olmuş. Bizler artık 100 yıl sonra çok daha güçlüyüz. Bir daha o durumlara düşmemek adına, birlik ve beraberliğimizi, ülkemize ve vatanımıza bağlılığımızı daha çok artırmalıyız” dedi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —