Tarih: 15.08.2022 11:22

Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB), Bitlo'da Listeleniyor

Facebook Twitter Linked-in

HABER MERKEZİ-Piyasa değeri bakımından en büyük 20 kripto para birimi arasında olan Dogecoin (DOGE) ile Shiba Inu (SHIB), Türkiye’nin köklü kripto para borsalarından Bitlo’da listeleniyor. Bir internet meminden esinlenerek yaratılan DOGE ve SHIB, devasa toplulukları tarafından yönetilmeleriyle ön plana çıkıyor.

DOGE ve SHIB, Bitlo üzerinden Türk lirasıyla güvenle ve kolayca alınabiliyor.

Dogecoin (DOGE): Şaka coininden kültürel fenomene

Dogecoin (DOGE), 2013 yılında yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından altcoinlere eğlenceli bir alternatif olarak yaratıldı. DOGE, Shiba Inu cinsi bir köpeğin çizgi temsilini içeren “Doge” internet meminden esinleniyordu. Sosyal medyanın gücünden yararlanan Dogecoin topluluğu, kısa sürede büyüdü. Bu arada Elon Musk gibi birçok ünlü isim de Dogecoin’e desteğini açıkladı.

Piyasa değeri bakımından en büyük 20 kripto para birimi arasına giren Dogecoin, bugün çeşitli şirketler tarafından ödeme aracı olarak kullanılıyor. Bu şirketler arasında dünyanın en büyük sinema salonları zinciri AMC de var. AMC, Dogecoin (DOGE) ile çevrimiçi bilet satışı yapıyor.

Dogecoin topluluğu, DOGE ile birçok bağış kampanyası da düzenledi. Örneğin, Hindistan ve Afrika'dan sporcuların Rusya'daki 2014 Kış Olimpiyatlarına gidebilmeleri için 30 bin dolardan fazla değere sahip DOGE toplandı.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —