Tarih: 22.09.2022 08:07

Gözler Merkez’e çevrildi

Facebook Twitter Linked-in

TCMB faiz kararı bugün saat 14:00’da açıklanacak. Piyasa beklentisi Merkez’in faizleri değiştirmeyip %13,00’te sabit bırakacağı yönünde. Kur tarafındaki yükseliş, yukarı yönlü enflasyon ve geçen ayki karar metni baz alındığında bizim de beklentimiz faizin değişmeyeceği yönünde.

Ancak olası bir faiz indirimi yapılması durumunda kurun yükselme beklentisi olduğu gibi bankaların fonlama maliyetlerindeki azalma beklentisinden kaynaklı olarak da geçen haftadan beri en çok baskılanan bankacılık paylarında alımlar hızlanabilir.

Ayrıca geçen hafta yapılması planlanan BoE faiz kararı da Kraliçe Elizabeth’in vefatı nedeniyle bugüne ertelenmişti. Gelişmiş ülkeler arasında sıkılaşmaya ilk giden MB olan İngiltere’den bu ay 75 baz puanlık faiz artışı beklenmekte. Enflasyonun kontrol altına alınması adına faiz artırımlarının İngiltere’de devam etmesini bekliyoruz. Enerji krizinin yanında agresif faiz artırımları ile birlikte resesyon endişelerinin tetiklenmesi neticesinde Avrupa piyasaları baskılanabilir.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —