-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Aksa Enerji'den Bir İlk Daha
Ali Metin Kazancı Antalya Doğal Gaz Çevrim Santrali, 100 Bin Saat Çalışma Süresine Ulaşan İlk Özel Üretim Lisanslı Santral Oldu
Ali Metin Kazancı Antalya Doğal Gaz Çevrim Santrali, 100 Bin Saat Çalışma Süresine Ulaşan İlk Özel Üretim Lisanslı Santral Oldu
Aksa Enerji’nin portföyündeki en yüksek kapasiteye sahip olan Ali Metin Kazancı Antalya Doğal Gaz Çevrim Santrali, Türkiye’nin 100 bin saatlik çalışma süresine ulaşmayı başaran ilk özel üretim lisanslı santrali oldu. İkinci 100 bin saatlik enerji üretim faaliyetlerine hazırlık için 16 milyon avro bedelindeki kapsamlı ömür uzatma ve modernizasyon çalışmaları tamamlanan doğal gaz çevrim santrali, sağlanan verimlilik optimizasyonu sayesinde elektrik üretiminde yıllık olarak yaklaşık 5 milyon hanenin doğal gaz tüketimine denk tasarruf sağlayacak.
Aksa Enerji’nin 2008 yılından bu yana faaliyette olan 900 MW kurulu güce sahip Ali Metin Kazancı Antalya Doğal Gaz Çevrim Santrali, Türkiye’nin 100 bin saatlik çalışma süresine ulaşan ilk özel üretim lisanslı santrali unvanını aldı. Santralde, ikinci 100 bin saatlik operasyonel faaliyete hazırlık için 2022 yılının son çeyreğinde kapsamlı bir modernizasyon çalışması gerçekleştirildi.
Odağında enerji verimliliği olan çalışmada, santralin enerji üretiminde kullandığı türbinler için modernizasyon adımları atıldı. Bunun yanı sıra, santralin kontrol sistemlerine ait donanım ve yazılımlar da güncelleştirildi. Tamamlanan çalışma ile birlikte, santralin planlı duruş süreleri minimize edilerek enerji üretimindeki karbon ayak izi düşürülürken, üretimde verimlilik artırıldı ve iç tüketimi azaltan modernizasyon çalışmaları hayata geçirildi.
Ali Metin Kazancı Antalya Doğal Gaz Çevrim Santrali’nde gerçekleştirilen modernizasyon çalışmaları hakkında konuşan Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, “Aksa Enerji olarak bir ilke imza atmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin en verimli santralleri arasında yer alan santralimiz, aynı zamanda Türkiye’nin 100 bin saat çalışma süresine ulaşan ilk özel üretim lisanslı santrali oldu.” dedi.
Türkiye’nin enerji arz güvenliğine kesintisiz katkı sağlama bilinciyle, 2022 yılının son çeyreğinde santralin ikinci 100 bin saatlik üretimine hazırlık için ömür uzatma ve modernizasyon çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Kazancı, 16 milyon avro bedelindeki bu kapsamlı sürecin 2 buçuk ay sonunda tamamlanarak, santralin yeni dönemde daha verimli bir şekilde faaliyetine devam edeceğini söyledi.
Gerçekleştirdikleri modernizasyon çalışmalarıyla birlikte santralin enerji üretim verimliliğinin artırıldığı ve karbon ayak izinin düşürüldüğünün altını çizen Kazancı, “Alanında uzman teknik kadromuzun destekleriyle gerçekleştirdiğimiz verimlilik odaklı ömür uzatma ve modernizasyon çalışmalarımız sayesinde, elektrik üretiminde yıllık olarak yaklaşık 5 milyon hanenin doğal gaz tüketimine denk tasarruf sağlayacağız. Bu kapsamlı çalışmanın, Aksa Enerji’nin yanı sıra Türk enerji sektörü için de büyük bir tecrübe kaynağı olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.” şeklinde konuştu.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

