• BIST 100

    9627,51%-0,54
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,58% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2477,79% -0,20
  • Ç. ALTIN

    4144,26% 1,43

AKM'de bu hafta programı

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 5-11 Aralık haftasında gerçekleşecek etkinlikler açıklandı.

GÜNCEL 1.12.2022 12:32:37
AKM

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 5-11 Aralık haftasında gerçekleşecek etkinlikler açıklandı.

Napoliten Konseri // 6 Aralık // Akm Tiyatro Salonu // 20.00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tenorlarının sahne aldığı, Napoliten Konseri, sanatseverleri Atatürk Kültür Merkezinden İtalya’ya kısa bir yolculuğa çıkarıyor. Duygu yüklü İtalyan halk şarkılarından oluşan “Napoliten Konseri”nde, yer yer hüzün, yer yer de neşe hakim olurken; Eduardo di Capua, Paolo Tosti , Ernesto De Curtis, Rodolfo Falvo, Luigi Denza, Salvatore Cardillo, Cesare Andrea Bixio, Ruggero Leoncavallo, Salvatore Cardillo gibi değerli İtalyan bestecilerden eserler seslendirilecek.

Tarihten Geleneğe Türkülerimiz Marşlarımız // 7 Aralık // Tiyatro Salonu // 20.00

Dünyanın en eski askeri bandosu olan mehter ile Türk Halk Müziği, ortak kültürü marşlar ve kahramanlık türküleriyle sanatseverlerin beğenisine sunacak. AKM Tiyatro Salonunda gerçekleşecek konserde, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Bölümü ile İstanbul Devlet Türk Halk Müziği ve Modern Folk Müziği Araştırma ve Uygulama Korosu tarihi ve geleneksel müzikten örnekler vermek üzere buluşacak.

Güz’ün Şarkıları // 8 Aralık // Çok Amaçlı Salon // 19.30

İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, “Türk Müziği Akşamları” konserlerinde müzikseverleri “Güz’ün Şarkıları” ile doğanın sesine kulak vermeye çağırıyor.

Aziz Dostum Çehov // 8-10 Aralık // Tiyatro Salonu // 20.00

İstanbul Devlet Tiyatrosu, dünyaca ünlü yazar Anton Çehov’un Zafer Algöz’ün yönetmenliği ve Yılmaz Gruda’nın çevirisiyle “Aziz Dostum Çehov” ile AKM Tiyatro Salonunda tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Çehov’un “Bir Evlenme Teklifi”, “Tütünün Zararları” ve “Ayı” öykülerinden belli kesitlerin aktarıldığı oyun; toplumsal baskılar, zaman ve yalnızlık temalarını işliyor. ‘Bir Evlenme Teklifi’, evlenme arzusundaki bir kadının takıntılarını ve bir türlü iletişim ortamı bulamadığı eş adayıyla yaşadığı münakaşaları anlatıyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri & Josef Suilen & Gülsin Onay // 9 Aralık // Tiyatro Salonu // 20.00 

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri, dünyanın dört bir yanındaki orkestralarla çalışan Hollandalı şef Josef Suilen ile “piyanonun kraliçesi' Gülsin Onay’ı aynı konserde buluşturuyor. 9 Aralık’ta AKM Tiyatro Salonunda gerçekleşecek konserde H. Berlioz’un “Roma Karnavalı Uvertürü”, S. Saens’in “Piyano Konçertosu No:2” ve E. Elgar’ın “Enigma Varyasyonları” seslendirilecek.

4x8 Mini Platform // 9 Aralık // Çok Amaçlı Salon // 18.00

Küçük çaplı yeni koreografi çalışmalarına imkan sağlayan modern dans gösterisi 4x8 Mini Platform, Atatürk Kültür Merkezinde yeniden izleyiciyle buluşuyor.

Kahve Konserleri: Dünyadan İçimize // 10 Aralık // Çok Amaçlı Salon // 11.00

Kahve Konserleri kapsamında gerçekleşecek “Dünyadan İçimize” konseri, opera sanatının çeşitli dönemlerine ait örnekleri, öz müziğimiz olan türkülerimiz ile klasik Türk müziğine ait eserleri klasik vokal tekniğiyle harmanlayarak dinleyicilerin beğenisine sunuyor. AKM Çok Amaçlı Salonda gerçekleşecek konserde soprano Burcu Soysev’e, Fügen Yiğitgil ve Ozan Sarıboğa eşlik edecek.

Dem ile Name // 10 Aralık // Çok Amaçlı Salon // 19.30

İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, “Türk Müziği Akşamları” konserlerinde AKM Çok Amaçlı Salonda seyirciyle buluşuyor. Topluluk, “Dem ile Name” konserinde yüzyıllardır oluşan çok büyük bir repertuvar içinden, değişik makamlarda olan seçkin eserlerin çok sesli bir yorumunu sunacak. Konserin solistleri Eda Karaytuğ ve Uğur Çınar.

Turta Girmemiş Orman // 11-18 Aralık // Çok Amaçlı Salon // 13.00

Turta Girmemiş Orman'ın yamacındaki dağ, lezzetli dev çileklerle doludur. Sevimli aşçı ejderhanın dev çileği yemesi orman sakinleri tarafından yasaklanmıştır. En sevdiği şeyden mahrum bırakılan sevimli ejderha, çok huysuz ve mutsuzdur. Ormanın afacan devi Devcan da baba kucağından mahrum bırakıldığı için aynı derecede mutsuzdur. Bu yüzden arkadaşı ejderhaya yardımcı olmaya çalışır ancak ejderhaya konulan yasağın nedenini bir türlü öğrenemez. Ta ki ormanda çıkan yangın tüm gerçekleri ortaya çıkarana kadar. Bakalım sevimli aşçı ejderha özlemini çektiği lezzete kavuşabilecek mi? İstanbul Devlet Tiyatrosu, bu macerayı AKM Çok Amaçlı Salonda 11 Aralık’ta çocuklarla buluşturuyor.

AKM Çocuk Sanat Merkezinde Bu Hafta

Klasik Müzikle Tanışma Atölyesi// 11 Aralık // AKM Çocuk Sanat Merkezi // 11.00

Atatürk Kültür Merkezi; çocukların klasik müzikle erken yaşta tanışması ve estetik duygularının gelişmesini desteklemek amacıyla AKM Çocuk Sanat Merkezinde Klasik Müzikle Tanışma Atölye Serisi’ne ev sahipliği yapıyor. Aralık ayı boyunca Eğitmen Neşe Oğuzsoy önderliğinde ve Uğraş Durmuş ile Atılgan Kaplanoğlu’nun eşliğiyle pazar günleri gerçekleşen atölye, 11 Aralık Pazar günü Antonio Vivaldi ile devam ediyor. 11.00 ve 12.00 saatleri arasında 6-10 yaş aralığındaki çocuklara özel düzenlenecek atölyede çocuklar; Vivaldi’nin hayatının ve eserlerinin aktarılacağı atölye ile yaratıcı ve interaktif yollarla klasik müzik tarihini öğrenecek.

Cemal Ustaoğlu ile Origami Atölyesi // 10 Aralık // 12.00

AKM Çocuk Sanat Merkezinde düzenlenen origami atölyesi, 4-6 yaş aralığındaki çocukların ince motor ve el-göz koordinasyonu gelişimini pozitif yönde etkilemesinin yanında hep birlikte yeni bir şey üretmenin heyecanını yaşamalarına da olanak tanıyor.

Çocuklar İçin Dans Atölyesi // 10 Aralık // 18.00

AKM Çocuk Sanat Merkezinde Can Kandara’nın eğitmenliğinde 8-12 yaş aralığındaki çocuklar, popüler şarkılar eşliğinde hep birlikte çeşitli kombinasyonlar oluşturup, özgün dans hareketleri ortaya çıkarıyor. Çocuklar müziğin ve dansın büyüsüyle coşarken, aynı zamanda beden koordinasyonları ve ritim duyguları da gelişiyor.

Çocuklar İçin Yaratıcı Dans Atölyesi // 10 Aralık // 17.00

AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Yaratıcı Dans Atölyesi, 4-6 yaş aralığındaki minik sanatseverlere yaratıcılıklarını dans yoluyla ifade etme fırsatı sunuyor. Sevdikleri müzikler eşliğinde basit dans hareket kombinasyonlarıyla tanışan çocuklar, dans ederken doğaçlama yapmayı ve hayal güçlerini kullanmayı da öğreniyor.

Mini Bale Atölyesi // 10 Aralık // 16.00

Can Kandara eğitmenliğinde AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleşen Mini Bale Atölyesi, 4-5 aralığındaki geleceğin sanatçılarını küçük yaştan itibaren sanatın güzellikleriyle tanıştırıyor. Atölyede çocuklar dans ve ritim becerilerini artırmanın yanı sıra bale figürlerinin sağladığı düzen ve ölçüyle el, kol ve bacak koordinasyonlarını geliştiriyor, canlandırılan masal ve hikayeler ışığında hayal güçlerini zenginleştiriyor ve daha düzgün, dengeli ve kuvvetli bir bedene sahip oluyor.

Ritim Atölyesi // 10 - 11 Aralık // 14.00 - 15.00

AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Ritim Atölyesi, 7-12 yaş arasındaki çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğreniyor, sonrasında toplu olarak oluşturdukları ritim grupları ile çalınan müziğe eşlik ediyor.

Erken Müzik Atölyesi // 10 - 11 Aralık // 13.00 -   14.00

AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Erken Müzik Atölyesi, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere pek çok çalgıyı küçük sanatçıların hayatına sokuyor. 4–6 yaş arasındaki çocuklar bu sayede hem ritim duygularını geliştiriyor hem de bir orkestranın parçası olma, el-göz- beyin koordinasyonunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor.

Resimle Tanışıyorum // 10 - 11 Aralık // 12.00

AKM Çocuk Sanat Merkezinde Metin Ceyran’ın eğitmenliğinde düzenlenen ‘Resimle Tanışıyorum’ atölyesi, 4–6 yaş arasındaki minikleri sanatın büyülü dünyasıyla buluşuyor. Çocuklar her atölyede farklı bir temayla resimler yapıyor.

Resim Sevinci // 10 - 11 Aralık // 11.00
Metin Ceyran ile Resim Sevinci, AKM Çocuk Sanat Merkezinde geleceğin ressamlarını yetiştiriyor. Farklı temalarda benzersiz resimlere imza atan 7-11 yaş aralığındaki çocuklar, duygu ve düşüncelerini kâğıda aktarırken, zengin iç dünyalarını da boyayla dışa vuruyor.

Çocuklar İçin Drama Atölyesi // 10 - 11 Aralık // 16.00

Dilara Gülsüm Çamlıbel eğitmenliğindeki atölyede 7–10 yaş arasındaki çocuklar hayal güçlerini sahneye yansıtıyor. Atölye, çocukların yaratıcılıklarının gelişmesine katkıda bulunurken, sosyal beceri, iletişim ve özgüven gibi konularda da sanat yoluyla güçlenmelerini sağlıyor.

Çocuklar İçin Yaratıcı Drama Atölyesi // 10 - 11 Aralık // 15.00

Dilara Gülsüm Çamlıbel eğitmenliğindeki atölyede 4–6 yaş arasındaki çocuklar hayal güçlerini sahneye yansıtıyor. Atölye, çocukların yaratıcılıklarının gelişmesine katkıda bulunurken, sosyal beceri, iletişim ve özgüven gibi konularda da sanat yoluyla güçlenmelerini sağlıyor.

Çocuklar İçin Masal Atölyesi // 10 – 11 Aralık // 17.00

Masallarla yola çıkıp çocukların hayal dünyasıyla buluşan atölye, geleceğin sanatseverlerine yeni keşiflerin kapısını da aralıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde Dilara Gülsüm Çamlıbel eğitmenliğinde dinledikleri masallardan esinlenen 4-6 yaş aralığındaki çocuklarda farkındalığı artırmak, özgüvenli bir bakış sağlamak ve özgürce yaratma gücünü desteklemek amaçlanıyor.

Ukulele Kampı // 11 Aralık // 16.00

AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Ukulele Atölyesi, 7–11 yaş arasındaki müziksever minikleri yepyeni bir enstrümanla tanıştırıyor. Ukulelenin temel akorlarını ve parmak kombinasyonlarını öğrenen çocuklar, atölye için belirlenen şarkıyı hep birlikte çalıp söylüyor. Her atölyede yepyeni bir şarkıyla tanışan çocuklar doyasıya eğlenirken, aynı zamanda geniş bir ukulele repertuvarına da sahip oluyor.

AKM Yeşilçam Sinemasında Bu Hafta

Sabırsızlık Zamanı // 5,6,7 Aralık // AKM Yeşilcam Sineması // 14.00-16.00-18.30

“Asasız Musa” ve “Yaşar Kemal Efsanesi” filmleriyle adından söz ettiren Aydın Orak’ın yönetmenliğini üstlendiği üçüncü filmi “Sabırsızlık Zamanı, 7 Aralık’a kadar Atatürk Kültür Merkezi Yeşilçam Sinemasında sinemaseverlerle buluşuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, dünya prömiyerini Varşova Film Festivali’nde, Türkiye prömiyerini ise Boğaziçi Film Festivali’nde yapan filmin başrollerini Mirza Zarg, Mirhat Zarg ve Pelin Batu paylaşıyor. “Sabırsızlık Zamanı”, Diyarbakır’ın yakıcı yaz sıcağı altında yoksul bir kenar mahallede yaşayan iki kardeşin mahallelerinin hemen yanındaki lüks sitenin duvarını aşıp havuzuna girme macerasını perdeye taşıyor. Yönetmenin sınıfsal çatışma mücadelesini kara mizahla anlattığı film, okulda karşılarına çıkan havuz problemleriyle başı dertte olan kardeşlerin gerçek yaşamlarında da havuza girmeyi bir takıntı haline getirmesini anlatıyor.

Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

Can Sıkıntısı Neden Olur? Can Sıkıntısını Nasıl Gideririz?

Kayıp İlanı

Kadın Gözü İle Hayattan Kareler

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

İBB’den Çocuklara Özel Eski Masallar

Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Erasmus projelerine devam ediyor

Hazreti Musa’nın Bir Adamı Öldürme Olayı Nasıl Gelişti?

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’tan Bayramı Kutlaması

Diyetisyen Didem Yıldız Küçük Bayram Kutlama Mesajı

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz'i Ziyaret Etti

Türk Polis Teşkilatının 179. Yıl Dönümü Anamur da Anıldı

Erdal Karan'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Durmuş Yılmazdan Bayram Mesajı

Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen’den Bayram Mesajı

Anamur da Bayanlarımızın Bayram Namazı Kılması İçin Bu Camiler Hazırlandı

Anamur Belediye Meclis Üyesi Aziz Saydam Bayram Mesajı

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali İlhan Ayhan Bayram Mesajı

Başkan Deniz; “Anamur’u Ortak Akıl İle Yöneteceğiz”

Anamur Ticaret Odası’ndan İftar Yemeği

MHP Anamur İlçe Başkanı Mehmet Yayla’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Kaymakam Bozdemir’in “10 Nisan Polis Günü” Mesajı

Anamur İlçe Emniyet Teşkilatından Kaymakam Bozdemir’e, Polis Haftası Ziyareti

Özdemir'den Ramazan Bayramı Mesajı

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş Bayram Mesajı

Ak Parti İlçe Başkanı Burak Bulut'tan Ramazan Bayramı Mesajı

Anamur Belediye Meclisi Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in Başkanlığında Toplandı

Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Güçük’ten Bayram Kutlaması ve Teşekkür Birarada

ANTSO Başkanı Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Yükleniyor

Can Sıkıntısı Neden Olur? Can Sıkıntısını Nasıl Gideririz?

Kadın Gözü İle Hayattan Kareler

İBB’den Çocuklara Özel Eski Masallar

Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Erasmus projelerine devam ediyor

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’tan Bayramı Kutlaması

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz'i Ziyaret Etti

Türk Polis Teşkilatının 179. Yıl Dönümü Anamur da Anıldı

Erdal Karan'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Durmuş Yılmazdan Bayram Mesajı

Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen’den Bayram Mesajı

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16