Tarih: 30.03.2024 11:54

Akkuyu Nükleer A.Ş’den Eylem Açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Akkuyu Nükleer A.Ş. Şirket içinde yapılan eylemlerin çalışma programını etkilemediği belirtildi. Açıklamada, Akkuyu Nükleer AŞ, santralde meydana gelen eylemlerin inşaat sahasındaki çalışma programını etkilemediğini ve tüm çalışmaların normal olduğuna dikkat çekildi.  Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Eylemler, Akkuyu NGS inşaat sahasındaki çalışma programını etkilememiştir ve tüm çalışmalar normal seyrinde yürütülmektedir." Değerlendirmesinde bulunuldu. Söz konusu açıklamada, Akkuyu NGS inşaat sahasında, çoğu taşeron inşaat şirketlerinde çalışan 30 binden fazla kişi görev yapmakta odluğu maaşların ödenmesi de dahil olmak üzere çalışanların haklarının gözetilmesi bu şirketlerin sorumluluğunda olduğuna dikkat çekildi. 
İlgili projenin, 4857 Sayılı İş Kanunu ve ilgili tüm mevzuat kapsamında çalışanlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmekten sorumlu olduğu kaydedilen Akkuyu Nükleer AŞ, sözleşmede ilişkisi olan ana yüklenicilerle yakın işbirliği içinde, Akkuyu NGS sahasındaki inşaat işçilerinin iş disiplinini ve güvenli çalışma koşullarını sağlamak için yasal yetkileri dahilinde gerekli önlemleri alındığı aktarıldı. 
Ayrıca bununla beraber alt yüklenicilerin işçileri ile ilgili olarak 4857 Sayılı İş Kanunu’na göre işveren sıfatına sahip olmayan Akkuyu Nükleer AŞ'nin taşeron şirketleri ile çalışanları arasındaki iş ilişkilerine müdahale etme imkânı bulunmadığı belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —