Tarih: 13.09.2022 09:16

Wang Yi: ″Çin-Japonya ilişkileri doğru yolda ilerlemeli″

Facebook Twitter Linked-in

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin ile Japonya arasındaki ilişkilerin yeni dönemin gereksinimlerine uygun şekilde geliştirilmesi hakkında önerilerde bulundu.

Wang Yi, Çin ile Japonya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin 50. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen seminere video konferans yoluyla katıldı.

Wang, konuşmasında, iyi komşuluk ilişkileri geliştirmenin ve Asya’yı kalkındırmanın Çin ile Japonya’nın ortak sorumluluğu olduğuna işaret etti.

İkili ilişkilerin yeni dönemin gereksinimlerine uygun şekilde geliştirilmesine dair önerilerde bulunan Wang, bulunulan taahhütlere uyularak ilişkilerin siyasi temelinin korunması ve ikili ilişkilerin doğru gelişme yönünde ilerlemesinin sağlanması, işbirliğinin derinleştirilerek ortak kazanç gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Wang Yi, karşılıklı anlayışın artırılmasının ve gerçek anlamda çok taraflılığın uygulanmasının da öneminin altını çizdi.

Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi de video konferans yoluyla yaptığı konuşmada, iki tarafın önümüzdeki 50 yılda yapıcı ve istikrarlı ikili ilişkiler sürdürmek için birlikte çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —