Tarih: 17.03.2024 13:28

AKD Genel Başkanı ve Yöneticisine Hapis Cezası!

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep'te Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz ve genel merkez tarafından atanmış kayyım Hasan Çolak hakkında şok bir gelişme yaşandı. Yapılan mahkeme kararlarını uygulamamakla suçlanan Yılmaz ve Çolak'a hapis cezası verildi.

Genel Merkez tarafından görevden alınan Gaziantep şubesi başkanı Yılmaz Demirdelen'in yerine kayyım atanması ve mahkemenin göreve iade kararını uygulamamakla suçlanan Yılmaz ve Çolak'a verilen hapis cezası büyük yankı uyandırdı.

Mahkemenin kararlarına uymamakla suçlanan Yılmaz ve Çolak'a verilen hapis cezalarının ardından AKD içindeki güç mücadelesi daha da alevlendi. Genel merkezin kayyım atama yetkisinin tüzükte yer almaması ve kararın alındığı toplantıda bazı yöneticilerin haberdar edilmemesi, olayın boyutunu daha da karmaşık hale getirdi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından kamuoyunda AKD içindeki yönetim krizi ve hukuk tartışmaları daha fazla gündeme geldi. Verilen hapis cezalarının AKD'nin geleceği ve iç dengeleri üzerindeki etkileri merak konusu oldu.

Hapis cezası alan AKD Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz ve Hasan Çolak'ın konuyla ilgili yapacakları açıklamalar ve gelişmelerin takip edilmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —