Tarih: 10.01.2023 09:12

Akbank Gönüllülerinden Eğitime Destek

Facebook Twitter Linked-in

Akbank, 2022’de hayata geçirdiği Akbanklı Ailem Akademisi’nin en önemli odak alanlarından birisi olan çocukların gelişimi konusunda Okul Destek Derneği ile iş birliği yaparak etki alanını genişletiyor.

75 yıldır Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınması için değer üreten Akbank, Okul Destek Derneği tarafından yürütülen eğitim projesine gönüllü eğitmen, öğrenci sponsorluğu ve öğrencilere erişim için destek sunuyor. Proje kapsamında Okul Destek Derneği, gönüllü eğitmenleri ile devlet ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında okuyan öğrencilerin temel eğitimine katkı için, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun şekilde matematik ve fen bilimleri alanında ücretsiz çevrim içi ders imkanı sunuyor.

İlk derslerin ardından Okul Destek Derneği yöneticileri, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa’nın yer aldığı online etkinlikte bir araya gelen Akbanklı Gönüllüler, projedeki heyecanlarını paylaşırken, Prof. Dr. Selçuk Şirin de öğrencilerle iletişim konusundaki bilgilendirici konuşması ile gönüllülere destek oldu.

Etkinlikte gönüllülere teşekkür eden Pınar Anapa; “Akbank olarak sürdürülebilir bir geleceğin, kapsayıcı yaklaşımla herkes için eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak inşa edilebileceğine gönülden inandıklarını ifade ederken, ne mutlu bize ki vaktini, enerjisini çocuklarımızın gelişimi için ayıran, buna emek veren ve etki alanının büyümesini sağlayan Akbanklı gönüllü arkadaşlarımız var” diye konuştu.

Aralarında Akbanklı gönüllülerin de 30 hafta boyunca ücretsiz matematik dersi vererek yer alacağı iş birliğinde toplam 500 öğrenciye ulaşacak olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Akbanklı Deneyimi ve Akademi Bölüm Başkanı Selda Özçalık “Akbanklı Gönüllüler geçmişten bugüne her zaman çözümün bir parçası olmak için çeşitli organizasyonların içinde başarılı sonuçlara imza attılar. Okul Destek Derneği ile yaptığımız bu program ile çocukların gelişimine destek olmak hepimizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

Okul Destek Derneği’nin Kurucusu ve Başkanı Orkun Oğuz ise; “Okul Destek Derneği, eğitimde fırsat eşitliğine ve ülkemizin gelecekteki kaliteli insan kaynağına bugünden yatırım yapma gereğine inanan gönüllülerin bir araya geldiği en büyük sivil toplum inisiyatiflerinden birisi. Akbank gibi çok değerli bir kurum ile iş birliği yapmak ve daha çok çocuğa ulaşmak bizi çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin, ders konularıyla ilgili bilgi seviyelerini artırmalarının yanı sıra eleştirel düşünme, araştırma, problem çözme ve analitik düşünme becerileri kazanmalarını amaçlayan program 30 hafta boyunca devam edecek.  

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —