Tarih: 17.10.2022 08:22

Vücudumuzda D Vitaminini En İdeal Seviyede Nasıl Tutabiliriz?

Facebook Twitter Linked-in

Vücutta bulunan D vitamini seviyesi, kişiden kişiye değişen bir yapıdadır. Bu yapının belirlenmesi için kişinin vücut durumu ve beslenme alışkanlıkları incelenir. Bu gibi değerler göz önüne alındığı zaman her insanın aynı seviyede D vitaminine sahip olması gerekir diyemeyiz. D vitamini seviyelerinizi belirlemek için düzenli olarak hekiminize danışabilirsiniz.

Özellikle de hamilelik, kanser hastalığı ve kronik rahatsızlığı bulunan bireyler D vitamini seviyelerini sıklıkla takip ettirmeli ve kontrol altında tutmalıdır.

Vücuda İhtiyacı Olan D Vitamini Nasıl Karşılanır?

Vücuda D vitamini sağlayabilmek için en önemli kaynak güneştir. Güneş ışınları vücudun ihtiyaç duyduğu D vitamininin %95’ini karşılamaktadır. Bunun yanında bu vitamini çeşitli gıdalardan da vücudunuza aktarabilirsiniz. D vitamini için tüketilmesi önerilen gıdalar genel olarak şu şekildedir:

Bu besinler vücuda D vitamini konusunda yardımcı olan gıdalardandır. D vitamini seviyelerinin kontrol altına alınmasında besin takviyelerinden büyük ölçüde destek alabiliriz. Konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için yönlendirilen siteye geçebilirsiniz:

https://www.naturalnest.com.tr/




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —