-
BIST 100
17764,02%-0,48
-
DOLAR
47,17% 0,03
-
EURO
53,84% -0,11
-
GRAM ALTIN
6195,43% 1,93
-
Ç. ALTIN
9824,82% 1,18
İçerken değerli olan sütümüz satarken de değerini bulsun. İneklerimiz kesilmesin
Türkiye’nin en çok süt üretimine sahip ilçesi Ödemiş’in eğitimci belediye başkanı Mehmet Eriş, çiğ sütün üreticiden alım fiyatının maliyetleri karşılamaya bile yetmediğini belirterek, son günlerde artan süt ineği kesimlerine d
Türkiye’nin en çok süt üretimine sahip ilçesi Ödemiş’in eğitimci belediye başkanı Mehmet Eriş, çiğ sütün üreticiden alım fiyatının maliyetleri karşılamaya bile yetmediğini belirterek, son günlerde artan süt ineği kesimlerine dikkati çekti; “Çocuklarımız için değerli olan sütümüz üreticiden alınırken de değerini bulsun. İneklerimiz kesilmesin” dedi.
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, süt üreticileri ile birlikte süt kahvaltısında buluşarak çiğ sütteki fiyat krizine ve son dönemde artan süt ineği kesimlerine vurgu yaptı.
Ödemiş Belediyesi Salı Pazarı Kafeteryası’nda Ödemiş Belediyesi ve üreticilerin işbirliğiyle düzenlenen kahvaltıya Başkan Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, belediye meclisi üyeleri, kooperatif başkanları, üretici birlik ve oda temsilcileri, muhtarlar, veteriner hekimler ve büyükbaş hayvan üreticileri katıldı.
Genç-yaşlı herkes süt üreticisi için tabağını, bardağını alıp geldi
“Bardağını, tabağını al gel: Kahvaltıda buluşalım, süt bizden!” sloganıyla düzenlenen organizasyona ailelerin katılımı dikkat çekerken vatandaşlara sıcak süt, taban gevreği, çavdar ve karakılçık ekmeği, peynir, çökelekli salata ikram edildi. Çocuklar, bardaklarıyla sıraya girip sıcak süt aldı.
Sütteki fiyat krizine dikkat çekmek için bu organizasyonu üreticilerle birlikte düşündüklerini ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, günlük 2 bin 200 tonu aşan süt üretimiyle önemli bir merkez olan Ödemiş ile birlikte yurdun pek çok yerinde üreticinin zarar etmesi sebebiyle süt ineklerinin kesilmeye başladığını belirtti.
Eriş: “Kesilen sadece ineklerimiz değil geleceğimiz”
“Kesilen aslında sadece süt ineklerimiz değil aynı zamanda geleceğimiz” diyen Eriş, “Sütümüz çok değerli, neredeyse bir parmak kaymak bağlıyor. Ama üretenin elinin işe gitmesi, korkmadan kaygılanmadan işini yapabilmesi için sütün de değerini bulması gerekiyor. Bugün de bu amaçla farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düşünüldü. Tüketicide süt pahalı hale gelirse süt ürünleri de zamlanır gibi bir düşünce de var. Ama bizim burada üreticiye sahip çıkılmasıyla, ineklerin kesilmemesiyle aslında adil bir süt fiyatı ortaya çıkacaktır. Sütte adil fiyat hem üreticiyi hem de tüketiciyi korur.
1,5 milyon ineğimiz kesime gitmiş. Bu aynı zamanda hayvancılığımızın geleceğinin de kesilmesi demek. Bunun önlenmesi sütün fiyatının giderini karşılaması ile olur. Giderin ve üreticinin emeğinin karşılığını alınması ile olur. Geçmişte 90 kuruş süt 1 lira yoğurt olabiliyordu. Yoğurdun ucuzluğunun değil sütün ederinin de yerinde olduğunun bir göstergesiydi. Biz en azından 1 kilo süt ile 1,5 kilo yem alabilme paritesine kavuşulması gerektiğini söylüyoruz.
Kısır döngü ve ithalat uyarısı
Çocuklarımız için, sağlığımız için süt çok değerli ama üreticimizden alınırken süt değerini bulsun diyoruz. Damlarımız kapanmasın ineklerimiz bıçağa gitmesin. Eğer böyle devam ederse kısır döngü dediğimiz olay başlayacak. Dışarıdan yine inek getirilmesi yine et ihtiyacı için dana getirilmesi söz konusu olacak. Bu da üreticimize zarar demektir. Süt pazarı daralırsa etiket fiyatları daha da yükselecektir. Çünkü yokluk buna yol açacaktır. Biz varlıkla fiyat dengesi oluşsun istiyoruz üreticimiz adına. Dileriz ki sesimiz ilgili yerler ulaşır.
Üreticimizin sütünün, yoğurdunun, peynirinin hak ettiği fiyata ulaşmasını ve daha da fazla zarar etmemesini diliyoruz. Bugün buradaki organizasyona katkı sunan, katılan bizi yalnız bırakmayan herkese üreticimiz adına teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın katılımı da geleceğimiz için çok önemli ve değerli. Biz sütün başkenti Ödemiş’te üreticimizin sesini duyurmaya, yanında olmaya devam edeceğiz. Süt doğramacı ile kahvaltı yapmak güzeldi ama biz asıl geleceğimiz için buluştuk” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur 3 Gün Festival Şöleni İle Coştu
18. ANAMUR KÜLTÜR VE MUZ FESTİVALİ GÖRKEMLİ GEÇİYOR
Profesyonel Kahve Servisinde Cimbali Makinesi Kullanmanın Avantajları
Anamur’da 15 Temmuz Demokrasi Ve Vatan Aşkı Meydanları Doldurdu
ANKA-DER33 Başkanı Mehmet Türeden 15 Temmuz Mesajı
Kaymakam Kemal DURU’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı
Mersin Valisi Atilla Toros, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı
Anamur, 15 Temmuz’un 10. Yılında Demokrasi İçin Tek Yürek Oluyor
Mersin Büyükşehir ve Meski’ye 781 Araç Kazandırıldı
Anamur'da Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerine 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Ruhu Anlatıldı
Anamur, Uluslararası 18. Kültür ve Muz Festivali Başlıyor!
Dereköy’e Çok Amaçlı Dev Hizmet: Yeni Sosyal Salon Gün Sayıyor
Anamur MHP’de Mehmet Yayla Güven Tazeledi: 15. Olağan Kongrede "Kenetlenme" Vurgusu!
Ak Partinin Milletvekilleri Sahada
Bozyazı Dereköy Spor Bugün Yeniden Sahalara Dönüyor
Hikmet Abi Son Yolculuğuna Malaklar'da Uğurlanacak
ANAMUR'DA 4 YILLIK LİSANS EĞİTİMİ BAŞLIYOR!
MHP Anamur İlçe Başkanlığı 15. Olağan Kongresi 11 Temmuz’da Yapılacak
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Anamur'a Anlamlı Ziyaret
Özel Eğitim Konfederasyonu’ndan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan’a Hayırlı Olsun Ziyareti
‘Midas'ın Kördüğümü’ Anemurium Odeon'da Sahnelendi
Anamur’da Zehir Tacirine Suçüstü: Bonzai Operasyonunda 1 Tutuklama
MERSİN'DE SOSYAL MEDYA DOLANDIRICILARINA JANDARMA DARBESİ
Güreşçilerden Kaymakam Kemal DURU’ya Şampiyonluk Sözü
Özgüven’in Aracılığı İle Muhammet’e Hollanda da ki Soydaşlarımızdan Akülü Araba
Yarmasu, İpeklerin Mutluluğunu Bu Görkemli Düğünde Paylaştı
ANAMUR BELEDİYESİNDEN 15 KÖY OKULUNDA SIFIR ATIK SEFERBERLİĞİ
Eğİtİmcİ Yönetmen Yavuz Özcan'dan Anlamlı Kısa Fİlm: 'Eller Görsün'
MHA - Mersin’den Artvin’e Bilim Köprüsü: Mercan Bilim Merkezi Atatepe’de Çocuklarla Buluştu
Yapay zeka çağında gerçek liderlik, geleneği geleceğe dönüştürmek
Yükleniyor


