• BIST 100

    10837,30%-0,31
  • DOLAR

    41,97% 0,06
  • EURO

    48,65% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5397,12% 1,84
  • Ç. ALTIN

    9006,14% 0,66

Aile Anamur ve Bozyazı Hekimlerinin 5 Günlük Eylemi Büyük Dikkat Çekti

MHA - Aile Hekimleri Yönetmeliği'ndeki değişikliğin geri çekilmesini isteyen doktorlar,  Anamur Devlet Hastanesi önünde eylem yatı. Doktorların eylemi Anamur ve Bozyazı da, bölgede büyük dikkat çekti.

GÜNCEL 4.12.2024 21:15:13 3588
Aile Anamur ve Bozyazı  Hekimlerinin 5 Günlük Eylemi Büyük Dikkat Çekti
Haberi Sesli Oku

MHA - Aile hekimlerinin beş günlük iş bırakma eylemi bölgede büyük dikkat çekti. 1 Kasım'da yürürlüğe giren Aile Hekimleri Yönetmeliği'ndeki değişikliğin geri çekilmesini isteyen doktorlar,  Anamur Devlet Hastanesi önünde eylem yatı. Eyleme, Anamur ve Bozyazı da ki aile hekimleri ve destek veren doktorlar katıldı. Aile Sağlık Merkezi çalışanları kasım ayından sonra bu kez ikinci kez iş bıraktı. Sağlık çalışanları Aile Hekimleri Yönetmeliği'ndeki performansa dayalı yeni sistemin geri çekilmesini istedi. Greve giden aile hekimlerinin talepleri arasında sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi de yer alıyor. Hekimler yönetmeliğin sağlığın ticarileşmesine yol açabileceğine dikkat çekiyor.   Eylemde Mersin Tabip Odası Temsilcisi Doktor Erhan Gökduman  ve Hekim Birliği Sendikası Anamur Temsilcisi Doktor Murat Özçelik  birer konuşma yaptı. 30 Kasım 2024 tarihinde yayınlanan "eziyet yönetmeliği"nin üzerinden geçen bir aydan fazla süreye dikkat çekilen konuşmalarda, “Bu süre zarfında yaptığımız tüm uyarılara ve Kasım ayında üç gün iş bırakmamıza rağmen bakanlıktan olumlu bir yanıt alınamamıştır. Bilakis, bakanlık yetkilileri bu eziyet yönetmeliği için birçok idareci ve bürokrat aracılığıyla ikna turlarına çıkmıştır.” Denildi. Konuşmada bunun bir ikna turu olduğu vurgusu dikkat çekti.  Konuşmasında; “Bu ikna turlarında da meslek onurumuzu ayaklar altına alan ve yapılabilir olmayan iş yüklerine karşı çıkışımız artmıştır. Bu artışı gören yetkililer yöntem değiştirerek bizleri cezalandırma, maaş kesme ve sözleşme iptaliyle korkutma yöntemlerine başvurmuştur. Bakanlık çalışanları unutmuş olmalı ki bizler, onurumuz, haklarımız ve halkın sağlığı için mücadele ediyoruz. Bu haklı mücadeleden dolayı bizlere baskı kurmak ve korku salmak beyhudedir. Bizler her şeyi göze alan onurlu sağlık çalışanlarıyız. Bizleri yok saymanız kabul edilemez.” Dedi. 

Metnin devamında şu ifadelere yer verildi. “Bakanlığın bir üst yetkilisi, 15 il temsilcisi ile yaptığı bir toplantıda, hekim arkadaşlarımızın yoğun itiraz ve tepkileri ile karşılaşınca "Doktor oldunuz diye kendinizi insanüstü varlık mı zannediyorsunuz?" gibi onur kırıcı ve itibarsızlaştırıcı cümleler sarf etmiştir. Sayın yetkili, işte biz bunu anlatmaya çalışıyoruz: Bizler insanüstü varlıklar olmadığımızı ve yayınlanan yönetmelikte ancak insanüstü çabalar ve insanüstü varlıkların yapabileceği iş yükü olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Kullandığınız bu cümle, biz onurlu bir meslek icra eden sağlık çalışanlarına bakış açınızı açıkça ortaya koymaktadır.
Bizler de sizler gibi insan olduğumuzu ve insanlık onuruna yakışır şekilde çalışma şartlarının oluşturulmasını talep ediyoruz. İnsan onuruna yakışır şekilde yaşamak ve muamele görmek istiyoruz. Bizler insan olduğumuzu unutmadık ve insanca davranılmasını istiyoruz. 
Sayın Bakan, size Kasım ayı içerisinde üç gün iş bırakarak yanlışınızdan dönme fırsatı verdik. Bu süre içerisinde bizlerin olmadığı bir dünyayı görmenizi istedik ama karşılık bulamadık. Bu defa size beş gün süre veriyoruz. Umarız bu beş gün içerisinde, sağlık çalışanlarının olmadığı takdirde dünyanın ne hale gelebileceğini görürsünüz. Yine taleplerimize kulak tıkar, gözlerinizi kaparsanız bu fragmanın devamı gelecektir. Umarız bu kısa fragmanlarla filmin sonunun nerelere varabileceğini anlatabiliyoruzdur. Filmin sonunun tatlıya bağlanması ya da sonunda bir kabus yaşanması sizlerin elinde. Gelin, inatlaşmayı bırakın ve bizleri yok saymaktan vazgeçin. Sayın bakanlık yetkilileri, bizleri insanüstü yaratık görmekle itham ediyorsunuz. Sormak isteriz: Pandemi boyunca ikinci ve üçüncü basamağın birçok birimi kapalıyken ve sadece Covid ile mücadele ederken, biz birinci basamak çalışanları cansiperane şekilde insanüstü emekler harcayarak halkımıza sağlık hizmeti verdik. Yüzyılın felaketi diye adlandırdığımız Şubat depreminde, deprem bölgesinden gelen yaralı ve hastaları Mersin’deki hastanelere alarak onların yaralarına merhem olmaya çalışılırken, biz birinci basamak çalışanları da yüz binlerce deprem bölgesinden göç eden vatandaşımızın acılarına merhem olmaya çalıştık. Bu süreçler yaşanırken siz bakanlık yetkilileri neredeydiniz? Cevap belli: Sıcacık makamlarınızda, rahat koltuklarınızda oturup çay kahve içiyordunuz. Bu halka bizler hizmet ettik ve etmeye devam edeceğiz. Bizleri halkın karşısında itibarsızlaştırmaya ve sağlık çalışanlarını paragöz olarak göstermeye çalışmanızı kınıyoruz. Bizler bu mesleği, onurlu bir meslek olduğu için seçtik. Bu mesleği para için yapmadık ama sizler para vererek susturmaya ve köleliğe razı olmamızı istiyorsunuz. Olmadık ve olmayacağız. Hakkımızı ve onurumuzu daima savunmaya devam edeceğiz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, eziyet yönetmeliğini kabul etmiyoruz!”

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Büyükşehir’in Çocuk Kampüsleri Cumhuriyet Coşkusunda Tek Yürek Oldu

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

Cumhuriyetimizin 102. Yılı Anamur’da Coşkuyla Kutlandı

Neden Bazı Türk Erkekleri Eskortlara Gidiyor? İşin Aslı.

Mide Balonu Nedir? Kimlere Uygun, Nasıl Uygulanır ve Ne Beklemeli?

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: Mersin ve Çanakkale Peş Peşe Sarsıldı

ANAMUR BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, TROPİKAL VE TARIM FUARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Başkan Deniz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anamur Kaşdişlende Feci Kaza Öğretmen Yaşamını Yitirdi, Bir kişi Ağır Yaralı

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Coşkuyla Sona Erdi

Müftülerden Gazipaşa Müftüsü Başar'a Taziye Ziyareti

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Yüzyılın Konut Projesi Açılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Uzman Ortopedist

EcoCar İle Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Deneyimini Yaşayın

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Böyle Açıldı

Mehmet Türe’den Anamur Tarım Fuarı Açıklaması: “8+2=2 Olmaz!”

Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Akgünden Dereköy Muhtarı Gürel Bolluk’a Anlamlı Plaket

MRS Fuar Yetkilisi Bülent Erkul’dan Genel Fuar Değerlendirmesi

Kaymakam Kemal Duru, Karaağa ve Lale Mahallelerinde Vatandaşlarla Buluştu

Başkan Durmuş Deniz, Muhtarlar ve Din Görevlileriyle 82 Sosyal Tesisleri’nde Buluştu

Kaymakam Kemal Duru’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

KAÇAK AVCILAR JANDARMADAN KAÇAMADI

Karan Ailesinden Anlamlı Bağış

Yükleniyor

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: Mersin ve Çanakkale Peş Peşe Sarsıldı

Başkan Deniz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Coşkuyla Sona Erdi

Müftülerden Gazipaşa Müftüsü Başar'a Taziye Ziyareti

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

Mehmet Türe’den Anamur Tarım Fuarı Açıklaması: “8+2=2 Olmaz!”

MRS Fuar Yetkilisi Bülent Erkul’dan Genel Fuar Değerlendirmesi

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.