-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Başkan Böcek'ten esnafa Sobacılar Çarşısı müjdesi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin düzenlediği Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı. Başkan Böcek, esnafa bir de müjde vererek, tarihi Sobacılar Çarşısı’nı cazib
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin düzenlediği Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı. Başkan Böcek, esnafa bir de müjde vererek, tarihi Sobacılar Çarşısı’nı cazibe merkezi haline getirecek yenileme projesini ihale ettiklerini açıkladı.
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Tarihi Sobacılar Çarşısı içinde bulunan Ahi Evran Meydanı’nda tören gerçekleştirildi. Törende esnaf ve sanatkarlarla buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 35. Ahilik Haftası’nın hayırlı olmasını diledi.
HER PROJEMİZDE ÖNCELİĞİMİZ ESNAFIMIZ OLDU
Üreten, istihdam sağlayan, kente katma değer katan bütün esnaf ve sanatkarların Ahilik Kültürü Haftası’nı gönülden kutladığını ifade eden Başkan Böcek, “Ahiliğin kurucusu Ahi Evran’ın ticaret ahlakına, dürüstlüğe, güvenirliğe dair ilkeleri esnaf ve sanatkarlarımıza yol göstermeye devam edecektir. Antalyamızın planlı, kurallı, kimlikli bir geleceğe ulaşması için çaba sarf eden bizlerin de her projemizde her yatırımımızda önceliği mutlaka ve mutlaka esnafımız ve sanatkarımız olmuştur. Ulaşımda, alt yapı ve üst yapıda, peyzajda belediyemize ait her birimde attığımız her adımın ekonomik hayata ve esnafımıza getirisine mutlaka dikkat ettik” dedi.
SOBACILAR ÇARŞISI YENİLENİYOR
Esnafa bir de müjde veren Başkan Muhittin Böcek, “Bakırcılar ve Sobacılar Çarşısı kentimizde geçmişten ve günümüzden geleneklerin yaşatıldığı bir miras özelliği taşımaktadır. Sobacılar Çarşısı yenilenen haliyle 2009 yılından beri kullanılmaktaydı. Ancak bugüne kadar gereken ilgiyi göremedi. Burayı cazibe merkezi haline getirecek projemizi geçen hafta ihale ettik. 3 milyon 200 bin TL’ye tamamlanacak bu projeyle tüm dükkânlarımız ve ortak alanlarımız yenileniyor. Ayrıca sergi alanı, yapılacak tadilatla işlevsel hale getirilecek. Başta antika pazarı olmak üzere birçok etkinlikleri bu alanda gerçekleştireceğiz. Çarşının, hem Antalyalıların hem de kentimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir merkez olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
Törende, Yılın Ahisi seçilerek, ahilik kaftanı giyen Burhan Biçinci’yi kutlayan Başkan Muhittin Böcek, yılın kalfası seçilen Ersin Koç’a da teşekkür belgesi verdi. Başkan Böcek, ardından Vali Ersin Yazıcı ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile birlikte esnafa yemek ikramında bulundu.
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Yükleniyor
LİG TABLOSU
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.


