Tarih: 12.09.2022 09:33

Bakan Varank: ″İnovatif metotlarla yazılımcı kapasitesini arttırmak istiyoruz″

Facebook Twitter Linked-in

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 42 İstanbul’da yazılım eğitimi alan öğrencilere sürpriz ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye Açık Kaynak Platformu ile Ekol 42’nin iş birliği sonucunda açılan 42 İstanbul’da gençlerle buluşan Bakan Varank, “Burası, katılımcı arkadaşlarımıza hiçbir eğitmen olmadan tamamen oyunlaştırma ve proje modeliyle yazılım öğreten bir okul. Bu tip inovatif eğitim metotlarıyla Türkiye’deki yazılımcı kapasitesini arttırmak istiyoruz.” ifadesinde bulundu.

Vadi İstanbul’da restoranı olan şef Danilo Zanna’nın özel tarifiyle yapılan tiramisuyu yaklaşık 150 gence servis eden Bakan Varank, Danilo Şef ile görüntülü görüştü. Bakan Varank, “Tiramisuları ben ısmarladım. Yemekler de senden şefim.” derken Danilo Şef, “Hepsini ağırlayacağım, benim misafirim olsunlar.” karşılığını verdi.

'Çok şaşırdık“

42 İstanbul katılımcılarından Selin Tepe, hem çalışıp hem eğlenerek öğrendiklerini belirterek “Ben zaten başka bir okulda okuyorum ama burası çok daha iyi. Bakanımıza çok teşekkür ederiz. Bize de sürpriz oldu. Çok şaşırdık görünce.” ifadesinde bulundu.

'İnce bir hareket“

İrem Öztimur, 42 İstanbul’da yazılımın temellerini öğrendiklerini ifade ederek “İmkanlar çok güzel. Ben bu kadarını beklemiyordum.” ifadelerini kullanırken Hasan Kemal Gümüşcüoğlu, “Çok farklı bir eğitim. Türkiye’de ilk defa gördüğüm bir şey. Sunulan sistemden ve imkanlardan çok memnunum. Sayın bakanım sürprizine şaşırdım. İnce bir hareket. Bize ikramda bulundu.” değerlendirmesini yaptı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —