Tarih: 11.10.2022 09:10

Yangın bildirimleri artık çok daha kolay

Facebook Twitter Linked-in

Acil İzmir mobil uygulamasına yeni özellik eklendi

 

30 Ekim’deki büyük depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği Acil İzmir mobil uygulaması eklenen yeni özellikleriyle kapsamını genişletti. Uygulamayı kullananlar artık yangın ihbarlarını da sadece bir butona basarak çok daha hızlı yapabilecek. 

 

30 Ekim depreminin ardından olası afetlerde zor durumda kalanlarla iletişim sağlayarak onlara ulaşmak amacıyla “Acil İzmir” mobil uygulamasını geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, uygulamayanın kapsadığı afet türleri arasına yangınları da ekledi. Artık uygulamada “Yangına Şahit Oldum” ve “Yangına Maruz Kaldım” butonları bulunuyor. Yangına Şahit Oldum butonu  aracığıyla yangın bölgesinin fotoğrafı ve konumu İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile paylaşılabiliyor. “Yangına Maruz Kaldım” butonuna basıldığında ise basan kişinin konumu otomatik olarak itfaiye ile paylaşılıyor ve hızla yangına müdahale ediliyor. 

 

Acil İzmir nasıl çalışıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mart 2021’de hizmete aldığı Acil İzmir mobil uygulaması, akıllı telefonlar aracılığıyla kullanılabiliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —