Tarih: 11.09.2023 12:20

ABD’li Mağara Araştırmacısı İlk Etapta Mersin Şehir Hastanesi Planlanıyor.

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-MERSİN'in Anamur ilçesi Morca Mağarasında Eylülden bu yana mide kanaması nedeni ile mahsur kalan Amerikalı Mağara Araştırmacısı Bilim İnsanı Mark Dickey’in yüzeye çıkarılma operasyonu devam ediyor. 
Şu ana kadar operasyonun her hangi bir olumsuzluk yaşanmadan başarıyla sürdürüldüğü öğrenildi. Yaklaşık 300 metre de bir tahliye ekibinin değiştirilerek yapılan kurtarma operasyonunda 300 metreyi geçildiği öğrenilirken, Mark Dickey’in akşam saatlerine kadar 180. Metreye ulaşması bekleniyor. Alınan bilgilere göre kesin olmamakla birlikte Dickey’in Ambulans helikopterle Mersin Şehir Hastanesine götürülmesi planlanıyor. 
Mark Dickey, doktorların, sağlık durumunun iyi ve stabil halde olduğunu belirterek sedye ile taşınabileceğine karar vermesinin ardından önceki gün başlatılan kurtarma çalışmalarında ilk günde 700 metreye gelindi. Dün itibarı ile 500 metreye çıkarılan Mark Dickey bugün için 300 metreyi geçtiği kaydedildi. 
Mağara içerisinde 4 istasyon oluşturulduğu ve her istasyonda başka bir ekibin devraldığı Mark Dickey belli bir süre dinlendirildikten sonra ekip değişimi ile yola kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. Mark Dickey’in  sağlık durumunun şu ana kadar iyi olduğu ve böylelikle operasyona devam edilebildiği öğrenildi. 
MHA

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —