Tarih: 31.12.2022 10:19

″ABD, Xinjiang'da faaliyet gösteren teknoloji şirketlerini karalıyor″

Facebook Twitter Linked-in

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi yerel hükümeti sözcüsü Xu Guixiang, dün düzenlenen basın toplantısında, ABD'nin Xinjiang'ın bilgi teknolojilerinin gelişimine katkıda bulunan Çinli şirketleri karaladığını söyledi.

ABD Ticaret Bakanlığı, 15 Aralık'ta Tianjin merkezli Tiandy dâhil 36 Çinli teknoloji şirketini kara listeye aldı. ABD, şirketin Uygurlar ve Kazaklar gibi etnik azınlıklara baskıya, toplu gözaltılara ve ileri teknolojileri kullanarak gözetlemeye maruz bıraktığını açıklayarak, şirketi insan hakları ihlalleri yapmakla suçladı.

Tiandy Technologies şirketinin dünyada önde gelen akıllı güvenlik çözümleri sağlayıcılarından olduğuna dikkat çeken Xu Guixiang, şirketin Xinjiang'da bilgi teknolojilerinin güçlendirilmesi, sosyal yönetişim geliştirilmesi ve müreffeh bir toplumun inşa edilmesine katkıda bulunduğunu söyledi. Sözcü, şirketin faaliyetlerinin herhangi bir etnik grubu ya da topluluğu hedef almadığını, bu faaliyetlerde 'insan hakları ihlali veya ileri teknolojiyle gözetleme' durumunun söz konusu olmadığını vurguladı.

Xu Guixiang, akıllı güvenlik, büyük veri ve bilgi platformları gibi alanlardaki yatırım ve Ar-Ge çalışmalarında başı çeken ABD'nin Çinli bir şirketi karalamasının tamamen çifte standart olduğuna dikkat çekerek, ABD'nin Xinjiang'da bilgi teknolojilerinin gelişimini engellemeyi, bölgenin istikrarına zarar vermeyi amaçladığını dile getirdi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —