Tarih: 26.03.2023 19:37

Nimet Bolluk Kalınsaz Gelecek'in Aday Adayı

Facebook Twitter Linked-in


Nimet Bolluk Kalınsaz adaylık başvurusunu yaptı
Gelecek Partisi'nde aday adaylık süreci devam ederken gerek parti mensuplarının gerek vatandaşların başvuruları yoğun bir şekilde devam ediyor. 
14 Mayıs milletvekilliği seçimleri öncesi siyasi partilerde adaylık başvurusu süreci devam ederken Gelecek Partisi’nde de aday adaylarının yoğun bir ilgisi söz konusu.


8 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek kesin aday listeleri öncesi il başkanlıklarına ve genel merkeze başvuru evraklarını teslim eden aday adaylarından birisi de Gelecek Partisi Ankara Kurucu İl Kadın Kolları Başkanı Nimet Bolluk Kalınsaz oldu.
Gelecek Partisi Genel Merkezi’ne gelerek evraklarını Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün’e teslim eden Kalınsaz, böylelikle başvurusunu tamamlamış oldu. Adaylık başvurusu sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Nimet Bolluk Kalınsaz, “Kuruluşundan itibaren içinde yer almaktan onur duyduğum Gelecek Partisi’nde bugün başka bir büyük heyecan yaşadım. Memleketim Mersin’den 28. dönem milletvekilliği için adaylık başvurumu gerçekleştirmiş bulunuyorum. Yeni dönem ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Nimet Bolluk Kalınsaz Kimdir? 
1989 yılında Mersin’in Anamur ilçesinde dünyaya gelen Nimet Bolluk Kalınsaz, ilk ve ortaöğrenimini bu ilçede tamamladı. Lisans eğitimini Bartın Üniversitesi Siyaset Bilimi alanında tamamlayan Kalınsaz, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunudur. Yüksek lisansını ‘Türkiye’de Siyasi Partilerde Parti içi Demokrasi ve Kadın Katılımı Sorunu’ tez çalışmasıyla Balıkesir Üniversitesi’nde bitirmiştir. Kalınsaz, doktora eğitimine Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde devam etmektedir.
Üniversite yıllarında Politika Kulübü adında bir kulüp kurarak üç yıl boyunca başkanlığını yürütmüş olan Nimet Bolluk Kalınsaz, bununla birlikte üniversite yılları ve sonrasında farklı sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır. 
Siyaseti ‘adanmışlık’ meselesi olarak tanımlayan Kalınsaz, aktif siyasi hayatına 2019 senesinde Gelecek Partisi’nin kuruluş çalışmaları esnasında başlamıştır. Kalınsaz, 2020 senesinde Gelecek Partisi’nin Ankara Kadın Kolları Kurucu Başkanlığı görevine atanmıştır. Bu görev sonrası ise Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde görevlendirilmiştir.
Siyasette kadın, hapishane ve sevgi evleri çocukları üzerine çalışmalar yapmış olan Kalınsaz, İngilizce bilmektedir. 
Aile şirketi olan ve enerji sistemleri alanında faaliyet gösteren Bolluk Enerji LTD. ŞTİ’nde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak çalışma hayatını sürdürmektedir.
Nimet Bolluk Kalınsaz, mali müşavir olan Fatih Kalınsaz ile evlidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —