Tarih: 28.09.2022 09:48

ABB Çocuk Meclisi başvuruları başladı

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), 27’nci Dönem Çocuk Meclisi için 9-14 yaş aralığındaki çocukların 29 Ekim’e kadar başvuruda bulunabileceklerini açıkladı.

ABB tarafından 6 Kasım’da yapılacak seçimlerin ardından en çok oyu toplayan 150 meclis üyesi, çalışmalarını Sıhhiye’deki Çocuk Meclisi binasında sürdürmeye başlayacak. 

 “Ankaralı çocuklarımızı demokrasi şölenine bekliyoruz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar, Başkentli çocukların Çocuk Meclisi sayesinde seçme ve seçilme deneyimi yaşayacaklarını belirterek, “Çocuk Meclisi’mizin 27’nci dönem üye seçimlerine başlamış bulunmaktayız. 29 Ekim tarihine kadar adaylık başvurularınızı online olarak yapabilirsiniz. Tüm Ankaralı çocuklarımızı bu demokrasi şölenine bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha önce bu deneyimi yaşayan üyeler, Başkentli çocukları şu sözlerle Çocuk Meclisi’ne davet etti:

Alperen Yıldız: “Çocuk dostu belediyemizin Çocuk Meclisi’nde siz de yer almak istiyorsanız, kararlar alınırken çocukların da görüşü alınmalı diyorsanız, siz de meclise katılmak için başvurunuzu yapın. Bu mecliste sadece çocuklar karar alır.”

Ayşe Beliz Temizer: “Alınacak kararlarda biz de varız diyen tüm çocukları 27’nci yılında Büyükşehir Belediyemizin Çocuk Meclisi üyeliği için başvurularını yapmaya davet ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —