Tarih: 03.01.2023 09:26

Fx piyasalar

Facebook Twitter Linked-in

USD/TRY: Dün, ABD, İngiltere, Çin ve Japonya piyasaları kapalıydı ve açık olan piyasalarda düşük hacimler gözlendi. Diğer yandan, Çin'in Kovid önlemlerinin gevşetilmesinin yansımaları ve Çin verilerinin seyri yeni yılın ilk haftasında da yakından izlenirken, bu sabah küresel piyasalarda net bir yön yok. Yurtiçine bakıldığında ise bu sabah enflasyon verisi izlendi. Buna göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %64,27, aylık %1,18 olarak gerçekleşti. Bloomberg Anketi'ne göre aralık ayına ilişkin TÜFE'nin, aylık medyan %2,23 seviyesinde gerçekleşmesi ve yıllık bazda medyan %66,75 seviyesine gerilemesi bekleniyordu. Birçok gelişmeye net bir tepki vermeyen ve sınırlı yükseliş eğilimi gösteren Dolar/TL'de veri sonrasında anlamlı bir hareket gözlenmedi. Şu aşamada kurda mevcut fiyatlamanın sürebileceğini ve kurun 18,68 - 18,78 arasında bant hareketi yapabileceğini düşünüyoruz.


EUR/USD: ABD'de borsaların kapalı, Avrupa'nın ise pozitif olduğu yılın ilk işlem gününde parite %0,35 düşerek 1,0667 seviyesinden günü tamamladı. Tatil modunun devam ettiği ortamda görece düşük hacimler anlamlı hareketleri engellerken, Avrupa'da havaların iyi seyretmesi, Bölge'de açıklanan PMI'ların ABD'ye göre kötü olmaması ve Dolar'daki görüntüyle birlikte EURUSD paritesi 1,06 seviyesinin üzerinde kalabilir. Yukarıda ise 1,0730 direnç konumunda. Bugün İngiltere ve ABD imalat PMI verilerinin nihai hali ile Almanya öncü TÜFE izlenecek.


XAU/USD: Değerli madenin bu sabah güçlü bir yükselişle takip ettiğimiz 1.850 direncine yaklaştığını izliyoruz. Yükselişte net bir katalizör gözlenmiyor. Küresel piyasalarda devam eden tatil modu ile birlikte hacimlerin görece düşük kalması ani hareketlere yol açabiliyor. Diğer yandan, küresel piyasalardaki kırılganlık ve Fed'in piyasadan daha şahin olmasına karşın faiz artış şiddetinin azalacağı düşüncesi değerli maden için destekleyici. Şu aşamada Ons Altın'ın daha fazla güç kazanması için 1.850 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması gerektiğini düşünüyoruz ki yarınki Fed toplantı tutanakları öncesinde söz konusu seviyenin hafif altında fiyatlama bekliyoruz. Cuma günü de ABD'de kritik tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Diğer yandan, 1.850 seviyesinin üzerindeki bir kalıcılıkta 1.868 hedef olabilecekken, aşağıda 1.828 destek olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —