Tarih: 26.10.2022 05:58

BİST100 endeksi

Facebook Twitter Linked-in

Volatilitesi yüksek bir günü geride bırakan BİST100 endeksi, geçtiğimiz günü işlem gününü yatay tamamladı. Dün gün ortasında BİST100’de yoğunlaşan satışların yurt dışı piyasaların güçlü olmasına rağmen yurt içinde 28 Ekim’in yarım gün olması ve 28 Ekim’de takasın olmaması ile nakde geçmek isteyen ya da kredi faizi ödemek istemeyen yatırımcıların satışlarından kaynaklı olduğunu düşünmekteyiz.

Dolar endeksinin 111’lere kadar geri çekilmesi ile dolar küreselde güç kaybetti. Perşembe günü ECB’den beklenen 75 baz puan faiz artışı ve şahin açıklamalarla değer kazanması beklenen euro ile birlikte Euro / Dolar paritesi 1,00 seviyesine yaklaştı. Dolar endeksinin geri çekilmesi ile birlikte Dolar / TL tarafı da 18,55’leri test etti.

Ons altın tarafında Fed faiz kararı öncesinde ABD tarafından Perşembe günü açıklanacak büyüme verisi merakla bekleniyor. Rusya—Ukrayna savaşı ile birlikte sert yükselen ons altın fiyatlarının enflasyonla mücadele kap[1]samında yapılan faiz artırımlarıyla dolara olan talebin artması sonrasında geri çekilmesi sürüyor. Fed’in agresif faiz artırımlarından bu yana ve yapılan ve her geçen gün daha da şahinleşen açıklamalarla birlikte dolar endeksi zirve seviyelerini test etmesi ons altın tarafını baskılayan unsurlar arasında yer alıyor.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —