• BIST 100

    14769,06%2,12
  • DOLAR

    43,03% 0,03
  • EURO

    50,32% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6178,78% -0,60
  • Ç. ALTIN

    10159,23% 0,00

8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Etkinlik Takvimi ve Akreditasyon Başvuruları Açıklandı

Bu yıl 8’inci kez seyircisini ağırlayacak olan Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfı ve panelden oluşan etkinlik takvimi belli olurken, akreditasyon başvuruları da

KÜLTÜR - SANAT 17.11.2022 12:48:34 1140
8. Alemlere Rahmet Uluslararası  Kısa Film Festivali’nin  Etkinlik Takvimi ve Akreditasyon Başvuruları Açıklandı
Haberi Sesli Oku

Bu yıl 8’inci kez seyircisini ağırlayacak olan Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfı ve panelden oluşan etkinlik takvimi belli olurken, akreditasyon başvuruları da başladı.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Sinema Genel Müdürlüğü, TRT, THY, AA, Albayrak Medya, Vakıf Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası ve Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle, Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Fidan Sanat Vakfı tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenecek Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali, 24-30 Kasım tarihleri arasında Atlas 1948 Sineması, Akademi Beyoğlu ve Fidan Sanat Vakfı’ndasinemaseverlerle buluşacak. 8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin etkinlik takviminin açıklanmasının yanı sıra akreditasyon başvuruları da alınmaya başladı.

 

Filistin Seçkisi, 24 Kasım’da Seyircisiyle Buluşacak

Bu yıldan itibaren özel bir ülke gösterimini de programına dahil eden Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali, açılış gününde 5 Filistin filmini seyirciyle buluşturacak. 24 Kasım Perşembe günü saat 14.30 ile 16.00 arasında Atlas 1948 Sineması’nda Nawras Abu Saleh’in “Alqeed”, Wisam Al Jafari’nin “Ambience”, Ameen Nayfeh’in “Interference”, Ziad Bakri’nin “The Salt Fisherman” ve Anas al-Karmi’nin “100 Balfour Road” filmlerinin gösterimi gerçekleşecek.

 

Assaad Taha, “İslam’ın Sanata Yansıması”nı Anlatacak

Festivalin ilk gün programında, saat 16.30-17.30 arasında Atlas 1948 Sineması’nda Mısırlı gazeteci, aktivist ve belgesel yönetmeni Assaad Taha’nın konuşmacı olacağı “İslamın Sanata Yansıması” başlıklı bir söyleşi düzenlenecek.

 

Açılış Filmi, Nacer Khemir’in “Bab’ Aziz” Filmi!

8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin açılış programı, 24 Kasım tarihinde saat 19.00-20.30 arasında Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşecek. Açılış konuşmalarının ardından Tunuslu yönetmen Nacer Khemir’in, âmâ bir dervişi konu alan 2005 yapımı “Bab’ Aziz” filminin gösterimi yapılacak.

 

25 Kasım’da 4 Filmin Gösterimi Yapılacak 

Festival kapsamında 25 Kasım Cuma günü saat 14.15-15.30 arasında Atlas 1948 Sineması’nda Yaser Talebi’nin “I Won’t Remain Alone”, Lucas Trochet’in “And Then, the Silence”, Feyzi Baran’ın “Huzur Çiftliği” ve Hüseyin Enes Balcı’nın “Yas Provaları” filmleri sinemaseverlerle buluşacak. 

 

“Andrei Tarkovski: Bir İbadet Olarak Sinema” Etkinliği Düzenlenecek

Ayrıca 25 Kasım günü Atlas 1948 Sineması’nda saat 16.00-17.30 arasında “Andrei Tarkovsky: Bir İbadet Olarak Sinema”nın gösterimi yapılırken; saat 17.30-19.00 arasında yönetmen Murat Pay ve yazar Enver Gülşen’in konuşmacı olacağı bir söyleşi düzenlenecek.

 

Andrei Tarkovski’nin hayatını anlatan ve yönetmenin oğlu tarafından toplanan film alıntıları, sesli materyaller, fotoğraflar, şiirler, günlükler, senaryolar, çalışma notları, müzik, polaroidler, çizimler ile çerçevelenen belgesel; Tarkovski’nin inanç ve sinema ile kurduğu ilişkiyi, aynı zamanda oğlu olan filmin yönetmeni ile beraber daha yakından tanıma fırsatı sunuyor.

 

“Yönetmen Kumaşı” Söyleşisinde Deneyimler Aktarılacak

25 Kasım tarihinde saat 19.30-20.30 arasında Atlas 1948 Sineması’nda “Yönetmen Kumaşı” başlığıyla düzenlenecek söyleşide yazar Tarık Tufan ile yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. Söyleşide yönetmenlik mesleğine devam etmek için gerekli olan yönetmen kumaşı konuşulurken; usta yönetmen Coşkun da bu mesleğin ne olduğu ve ne olması gerektiğini anlatacak.

 

Uluslararası Finalist Filmlerin Gösterimi 26 Kasım’da!

Festivalde 26 Kasım Cumartesi günü Atlas 1948 Sineması’nda saat 12.00-14.00 arasında Sung Cheol Kım’in “Robo99”, Francesco Di Gioia’nın “Fathers’ Land”, Rand Abou Fakher’in “So We Live”, Andrej Krasavın’ın “Artist”, Ali Daraee’nin “Graveyard” ve Gonchukov Arseniy Michailovich’in “The Woman By the Window” isimli uluslararası finalist filmlerin gösterimi gerçekleşecek. Saat 14.30-16.30 arasında ise Malaz Usta’nın “A Year In Exile”, Farnoosh Abedi’nin “The Sprayer”, Orhan Dede’nin “The Search”, Faye Xia’nın “It” ve Ali Sohail Jaura’nın “Murder Tongue” filmleri seyirciyle buluşacak.

 

“Uluslararası Ortak Yapımların İnsani Yönü” Söyleşisi Düzenlenecek

Son Taslak Platformu kapsamında 26 Kasım tarihinde saat 17.30-19.00 arasında Akademi Beyoğlu’nda düzenlenecek“Uluslararası Ortak Yapımların İnsani Yönü” başlıklı söyleşide filmlerin yapım aşamasında farklı ülkelerden ortak yapımcılar ve ekiplerle çalışırken, yapımcı ve yönetmenlerin insani düzlemde nelere dikkat etmesi gerektiği üzerinde durulacak. Söyleşinin moderatörlüğünü platform direktörü ve yönetmen Belkıs Bayrak üstlenirken; TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, yönetmen Ru Hasanov, konuşma koçu ve sunum eğitmeni Bonnie Williams konuşmacılar arasında yer alacak.

 

“Festivallerle Tanışalım” Söyleşisinde Deneyimler Aktarılacak

Festivalin Son Taslak Platformu’nun bir diğer etkinliği de 26 Kasım tarihinde saat 19.30-21.00 arasında Akademi Beyoğlu’nda düzenlenecek “Festivallerle Tanışalım” söyleşisi olacak. Yapımcı Ramazan Kılıç’ın moderatörlüğünde düzenlenecek söyleşide Sırbistan’dan festival programcısı, eleştirmen, belgesel ve deneysel film yapımcısı Igor Toholj ve Tunus’tan festival programcısı Azza Jedidi deneyimlerini aktaracak.

 

Ulusal Finalist Filmlerin Gösterimi 27 Kasım’da!

Festivalin 27 Kasım Pazar günü programında; Atlas 1948 Sineması’nda saat 13.00-15.00 arasında Muaz Güneş’in “Yasemin”, Deniz Telek’in “Suyu Bulandıran Kız”, Kumru Karataş’ın “Körfez”, Semih Sağman’ın “Gulab Gul”, Celal Yücel Tombul’un “Meryem”, Ahmet Akaltun ve Sezer Baydar’ın “Dağın Arkasında Berivan, Fırat Onar’ın “Perdeler” isimli ulusal finalist filmleri seyirciyle buluşacak. Saat 15.30-17.30 arasında ise Selahaddin Eyüp Tan’ın “Zamanımızın Kahramanları”, Yağmur Kartal’ın “Oyuncakçı Saklı Yadigarlar”, Ali Rıza Erdemir’in “Vesikalık”, Clint Davis’in “Vona”, Zeynep İncetekin’in “Kalem” ve Mehmet Nuri Kaya’nın “Azami Nefes Sayısı” filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

 

Nacer Khemir’in Ustalık Sınıfı 27 Kasım’da!

Festivalin Son Taslak Platformu kapsamında 27 Kasım tarihinde saat 18.30-20.30 arasında Atlas 1948 Sineması’da festivalin uluslararası jüri başkanlığını da üstlenen Tunuslu usta yönetmen Nacer Khemir bir ustalık sınıfı verecek. Sinema yazarı ve yapımcı Alin Taşçiyan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ustalık sınıfında Khemir’in sinemaya bakışı, filmlerini çekerken hangi değerlerden yararlandığı ve sinema üzerine konuşulacak. Akreditasyonlu katılımla düzenlenecek etkinlik; festival finalistlerine, film yapımcılarına ve yönetmenlerine özel bir söyleşi olacak.

 

“Bir Filmin Yolculuğu” Etkinliğinde Film Endüstrisinden İsimler Ağırlanacak

28 Kasım Pazartesi günü Fidan Sanat Vakfı’nda düzenlenecek “Bir Filmin Yolculuğu” isimli workshop’ta MayısFilm adına yönetmen Bekir Bülbül ve REMOFilms adına yapımcı Ramazan Kılıç proje dosyası hazırlama, kitlesel fonlama ve filmin dağıtım süreci ile ilgili bilgi verecek.                                                                                    

Saat 09:30-11:30 arasında gerçekleşecek “Filmimi Bir Dosyaya Nasıl Sığdırırım?” başlıklı etkinlikte Bekir Bülbül bir filmin yolculuğunun ilk başladığı yer olan proje dosyasının nasıl hazırlandığını ve logline, sinopsis, tretman, yönetmen ve yapımcı görüşü gibi bilgilerin yapım aşamasında nasıl şekillendiğini anlatacak.

 

Saat 12:00-13:30 arasında yapılacak “Geri Sayım Başladı: Projenizi Nasıl Kitlesel Fonlarsınız?” başlıklı etkinlikte ise Ramazan Kılıç, kickstarter özelinde kitlesel fonlamanın iki önemli aşamasının incelenip, kampanya öncesi ve sonrası püf noktalara değinerek etkili bir kitlesel fonlama kampanyasının nasıl yürütüleceği üzerine konuşacak.

 

Ayrıca saat 14:30-16:00 arasında da Kılıç, “Kısa Film Sektöründeki Mit: Bu İşte Para Var mı?” başlığıyla bir konuşma yapacak. Film başvuru platformlarının yükselişi ile kısa film dağıtımının geldiği noktanın konuşulacağı etkinlikte birçok film yapımcısı için en iyi seçeneğin filmlerini festivallere gönderen profesyonel şirketlerle çalışmak olması, bir dağıtımcı veya satış acentesine bağlı olmadan festivallere seçilmenin mümkün olup olmadığı üzerinde durulacak.

 

Festivalin Akreditasyon Başvuruları Başladı

Bu yıl 24-30 Kasım tarihleri arasında film gösterimleri, söyleşiler ve panel gibi etkinliklerle seyircisini ağırlayacak olan 8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin akreditasyon başvuruları başladı. Festivalin gösterim programı ve film söyleşilerini takip etmek isteyen sinemaseverler akreditasyon formuna https://forms.gle/4CJhswP2PFun6LhB6 adresi üzerinden ulaşabilir.

 

8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali ile ilgili detaylı bilgi için alemlererahmetfilm adresi ziyaret edilebilir.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Polis, Savcı veya Asker Para İstemez!

ANAMED’den Anamur Ekspres’e Anlamlı Ziyaret

Mersin Jandarmadan Büyük Operasyon Binlerce Patlayıcı Kaçak Malzeme Ele Geçirildi!

Mersin’in Gururu Büyükşehir ve MESKİ: Kurtuluş Kupası’nda Şampiyonluk Geldi!

Müjde: Kredi Faiz Oranları Yüzde 20’ye Geriledi!

Anamur ve Bozyazı’da Muz İthalatında Ek Vergi Yerli Üreticiye Nefes Aldırdı

Emeklilerin Kaderini Belirleyecek Yıl Sonu TEFE-TÜFE Tablosu Netleşti

ANAMUR’DA ÇEVREYİ KİRLETENLERE AĞIR YAPTIRIM: “BU KİRLETME HIZINA YETİŞİLEMEZ!”

Bozyazı’da Korkutan Araç Yangınları: Gece Yarısı İki Araç Alev Aldı

Altında Bir Dönem Kapandı O Yöntem, 81 İlde Yasaklandı

Torosların Karı Üreticinin Yüzü Gülüyor

Anamur’da Hatalı Park Kaosu: Belediye Otobüsü Mahsur Kaldı, Trafik Felç Oldu!

Eminol Grup Profesyonel Yöneticilik Ile Ankara Profesyonel Site Yönetimi Neden Tercih Ediliyor?

Anamur’da Yeni Yılın İlk Sabahı Camilerde Karşılandı

​800 Milyon TL'lik Dev Şans Üç Şehre Güldü

Kaymakam Kemal Durudan Yeni Yıl Mesajı

Kükür Mahalle Sakinleri Bu Kayanın Altından Bildikleri Bütün Duaları Okuyarak Geçiyor

Mersin’de 2026'ya Karanlıkta Girecek 13 İlçede 3 Günlük Planlı Elektrik Kesintisi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Mersin Büyükşehir’in Hıyar Fidesi Desteği Hasatla Taçlandı!

Edebiyatın Çok Yönlü Kalemi Betül Fırat: 20 Eser ve Yeni Ufuklar

KAYIP ENGELLİ VATANDAŞ TERMAL DRONLA KURTARILDI!

BULVARDA YAYA GEÇİDİNİ KULLANMAYAN GENCE KAMYONET ÇARPTI!

MERSİN’DE EVLAT ACISI: ELEKTRİKLİ SOBA FACİASI 2 CAN ALDI

Antalya–Mersin Arası 5 Saate Düşüyor:

101 Suç Kaydı Olan "Suç Makinesi" Yenişehir'de Kapana Kısıldı!

Dijital Detoks: Modern Zamanın Yeni Lüksü mü?

Anamur’da Edebiyat Rüzgarı: Eser İnceleme Sanatı Masaya Yatırıldı

Mersin’de Kadınların Sesi Beyaz Perdede: Uçan Süpürge Festivali’ne Dev İlgi!

İnegöl Koltuk ve Yatak Odası Takımları Savenis.com’da!

Yükleniyor

Polis, Savcı veya Asker Para İstemez!

ANAMUR’DA ÇEVREYİ KİRLETENLERE AĞIR YAPTIRIM: “BU KİRLETME HIZINA YETİŞİLEMEZ!”

Bozyazı’da Korkutan Araç Yangınları: Gece Yarısı İki Araç Alev Aldı

Torosların Karı Üreticinin Yüzü Gülüyor

Anamur’da Hatalı Park Kaosu: Belediye Otobüsü Mahsur Kaldı, Trafik Felç Oldu!

​800 Milyon TL'lik Dev Şans Üç Şehre Güldü

Kükür Mahalle Sakinleri Bu Kayanın Altından Bildikleri Bütün Duaları Okuyarak Geçiyor

Mersin’de 2026'ya Karanlıkta Girecek 13 İlçede 3 Günlük Planlı Elektrik Kesintisi!

Mersin Büyükşehir’in Hıyar Fidesi Desteği Hasatla Taçlandı!

KAYIP ENGELLİ VATANDAŞ TERMAL DRONLA KURTARILDI!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.