Tarih: 01.10.2022 06:39

6'ncı İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali başladı

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) ile Goethe Enstitüsü’nün ortaklığıyla altıncısı düzenlenen İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali başladı.

Aziz Vukolos Kilisesi’nde “Edebiyat Sakindir” temasıyla 7 ülkeden 40 konuğun katılımıyla düzenlenen İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali’nin açılış töreninde; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Latife Tekin, Goethe Enstitüsü İzmir Müdürü Nivin El Sioufy, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları, yazarlar ve vatandaşlar yer aldı.

Festivalin açılış töreninde konuşan Başkan Soyer, “İzmir’in UNESCO Edebiyat Şehri olması için başvuruda bulunacağımızı da müjdelemek isterim. İzmir’in dağlarından denizlere doğru akan cümleleri insanların diline ilk kez tercüme eden İzmirli Homeros, elbette UNESCO Edebiyat Şehri adaylığımızın özünü oluşturuyor.” dedi.

Başkan Soyer, bu yılki festivalin İzmir’den dünyaya bir seslenişi olduğunu belirterek “İstedik ki, bu güzel buluşmamız dünyamızda korkunun değil, uyumun yüzölçümünü çoğaltsın. Bencilliği ve bizciliği değil, çokluk içindeki birliği büyütsün. İşte bu yüzden kavuşmamızın adını ‘Edebiyat sakindir’ koyduk.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —