Tarih: 07.09.2022 16:12

Yangına, 712 Personel 11 Uçak 29 Helikopter 138 Arazöz İle Müdahale Sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Mersin Gülnar İlçesi Büyükeceli de çıkan orman yangına müdahalenin; 29 helikopter, 11 uçak, 138 arazöz, 15 dozer ve 712 personel ile devam ettiğini açıkladı. 

AFAD’tan yapılan açıklamada, “Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli mahallesinde bu sabah saatlerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, itfaiye ve destek illerden toplam 29 helikopter, 11 uçak, 138 arazöz, 15 dozer ve 712 personel ile sürdürülmektedir. 
Sağlık Müdürlüğünden; 1 adet ambulans, 1 UMKE timi ile toplam 8 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır. Yangında yaralanan 9 kişiden 7’sinin tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Bölgedeki çalışmalara destek vermek üzere, Adana ve Niğde İl AFAD’dan birer ekip ile 1 Mobil Koordinasyon tırı sevk edilmiştir. Tedbir amacıyla 110 konutun tahliyesine 100 Jandarma personeli ile devam edilmektedir.

Türk Kızılay tarafından 400 kişilik sıcak yemek Büyükeceli Ortaokuluna tahliye edilen vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere sevk edilmiştir.  Tahliye olan vatandaşlarımızın olası barınma ihtiyaçları için Gülnar Meslek Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonunda 300 kişi ve Gülnar Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda160 kişi, toplamda 460 kişilik barınma tesisi planlaması yapılmıştır. Ekiplerin bölgede güvenli çalışabilmesi amacıyla tedbiren elektrik kesintisi yapılmaktadır. Kesintilerden Büyükeceli, Koçaşlı ve Yanışlı mahallelerinde toplam 15 trafo ve 884 abone etkilenmiştir. Alınan tedbirler çerçevesinde, şu an için, yangın yerleşim yerlerini tehdit etmemektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” bilgisi aktarıldı.


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —