Tarih: 13.10.2022 16:39

Milletvekili Tutdere: “Sansür Yasası, zulüm yasasıdır″

Facebook Twitter Linked-in

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 28.maddesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Tutdere, sansür yasa teklifinin 29. maddesiyle yeni bir suç ihdas edildiğini iddia ederek, “Tarihe baktığımızda özellikle iktidarlar, hükümetler tam da suça bulaştıklarında, yolsuzluklara bulaştıklarında bu tür kanuni düzenlemeleri ihtiyaç olarak gördüklerini ve düzenleme yaptıklarını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tutdere, yasanın amacının farklı fikirlere, gençlerin sosyal medya alanındaki özgürlüklerine baskı getirmek olduğunu dile getirerek, “AK Parti iktidarının da hesap vermediği ya da bu millete hesap veremeyeceği suçları var, yolsuzları var, hırsızları var onun için böyle bir yasaya ihtiyaç duymuş ve bugün bu yasayı Parlamentoya getirmiş.” diye konuştu.

Yasa teklifinin geri çekilmesi konusunda çağrıda bulunan Tutdere, “Bu yasa teklifinizin uluslararası hukukla, Anayasa'yla, Venedik Kriterleriyle örtüşen hiçbir yanı yoktur.  Gelin, iş işten geçmeden bu ayıptan ülkemizi kurtaralım. Gelin, bu yasa teklifinizi geri çekin, bu yasa teklifinden size hiçbir fayda gelmez.” dedi.

Tutdere, CHP olarak yasanın meclisten geçmemesi için direneceklerini vurgulayarak, “Öyle anlaşılıyor ki iktidarınızı kaybetmeyle karşı karşıya kaldığınızda zulmünüz artacak; bu yasa, tek kelimeyle bir zulüm yasasıdır.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —