• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

″NVIDIA Studio'da″ Bu Hafta 3D Tasarımcılar için Yeni Dünya Yaratma Olanaklarının Kapısını Aralayan GeForce RTX 4090 GPU Geliyor

Bu haftaki konuğumuz, Autodesk 3ds Max, Adobe Substance 3D Painter ve Unreal Engine 5 ile 'Terk Edilmiş, Eski, Perili Köşk' adlı rahatsız edici ve güzel videoyu yaratan Pasquale Scionti.

TEKNOLOJİ 14.10.2022 08:45:42
″NVIDIA Studio

Bu haftaki konuğumuz, Autodesk 3ds Max, Adobe Substance 3D Painter ve Unreal Engine 5 ile "Terk Edilmiş, Eski, Perili Köşk" adlı rahatsız edici ve güzel videoyu yaratan Pasquale Scionti.

 

Tasarımcılar artık GeForce RTX 4090 Grafik İşlemcisini ASUS, Colorful, Gainward, Galaxy, GIGABYTE, INNO3D, MSI, PNY ve ZOTAC gibi önde gelen ekli kart sağlayıcılarından veya dünya genelindeki sistem entegrasyon ve kurulum sağlayıcılarından edinebilecek.

 

Sonbahar nihayet geldi ve yılın bu zamanı, NVIDIA Studio'nun bu haftaki konuğu 3D sanatçı ve baş ışık uzmanı Pasquale Scionti'nin rahatsız edici ve güzel çalışması Terk Edilmiş, Eski, Perili Köşk'ü sergilemek için en uygun zaman.

 

Scionti gibi sanatçılar, RTX 40 Serisi GPU'ların ve RTX hızlandırmalı 110 uygulama, NVIDIA Studio yazılım paketi ve özel Studio Sürücülerinin yardımıyla eserlerini ışık hızında yaratabiliyor.

 

Yaratıcı Performansta Kuantum Sıçrama
Yeni GeForce RTX 4090 GPU olağanüstü bir performans artışının yanı sıra, üçüncü nesil RT Çekirdekleri, dördüncü nesil Tensör Çekirdekleri, sekizinci nesil NVIDIA Çift AV1 Kodlayıcı ve 1 TB/s bant genişliğine ulaşabilen 24 GB Micron G6X bellek sunuyor.

 

3D sanatçılar artık tamamen ray tracing'li ortamlarda yer tutucu kullanmadan doğru fizik ve gerçekçi malzemelerle sahneler yaratabilecek. Yapay zeka destekli RTX Tensör Çekirdekleri ve yeni bir Optik Akış Hızlandırıcısı kullanan DLSS 3 teknolojisi, ek kareler üretip saniye başına kare sayısını (FPS) önemli ölçüde artırıyor. Bu da, görüş alanında daha fazla pürüzsüzlük ve daha yüksek hareket hızlarına olanak tanıyor. NVIDIA, DLSS 3'ü entegre etmek için popüler 3D uygulamaları Unity ve Unreal Engine 5 ile çalışıyor.

 

DLSS 3, özel 3D iş süreçleri oluşturup birbirine bağlamak için geliştirilen NVIDIA Omniverse platformundaki iş akışlarına da katkı sağlayacak. Modculara yönelik geliştirilen ve Portal with RTX'in yaratılmasında kullanılan NVIDIA RTX Remix gibi yeni Omniverse araçları, 3D içerik oluşturmanın kurallarını baştan yazacak.

 

Yeni AV1 kodlayıcı 40 verimlilik artışıyla daha yüksek çözünürlük ve daha net görüntü kalitesi sunarken video ve yaratıcı canlı yayın iş akışlarının kalitesi artıyor. AV1 entegrasyonu, bu ayın ilerleyen zamanlarında OBS Studio, DaVinci Resolve ve Adobe Premiere Pro'da (Voukoder eklentisiyle) kullanıma sunulacak.

 

Yeni çift kodlayıcılar, GeForce Experience ve OBS Studio ile 60 FPS'de 8K çözünürlüğe kadar yakalama performansı sağlarken video dışa aktarma sürelerini neredeyse yarıya indiriyor. Bu kodlayıcılar, Blackmagic Design'ın DaVinci Resolve uygulaması, Adobe Premiere Pro için Voukoder eklentisi ve Çin'in en çok kullanılan video kurgu uygulaması Jianying Pro gibi popüler video düzenleme uygulamalarında bu ayın sonlarında kullanıma sunulacak.

 

DaVinci Resolve'daki yapay zeka destekli görüntü oluşturucular ve yeni video düzenleme araçları gibi en yeni yapay zeka teknolojileri, önceki nesle göre 2 kata kadar performans artışı sağlayarak yapay zeka devriminde yeni bir dönem başlatıyor.

 

Teknolojinin sınırlarını aşmak ve yaratıcılığın olanaklarını geliştirmek için GeForce RTX 4090 GPU'yu kullanmaya hemen başlayın. Perakende stok durumu için Ürün bulucu'ya göz atın.

 

Perili Köşk'ün Hikayesi
Fotogerçekçi ayrıntılar ve şaşırtıcı derecede gerçeğe uygun dokularla Eski, Terk Edilmiş, Perili Köşk'ün görsel etkisi yadsınamaz.

Ancak Scionti'nin eserinin önemli bir özelliği, izleyicilerin kendi anlatısını yaratması için bazı ayrıntıların kasıtlı olarak dışarıda bırakılması.

Merdivendeki hayalet tablosu, devrilmiş mobilyalar, köşkte yaşamış olabilecek bir kadının portresi ve ortada birileri kırmış gibi duran bir ayna gibi ayrıntılarla Scionti, perili köşke gizem katıyor.

 

Scionti bununla ilgili olarak şunları söylüyor: "Belki de her ne olduysa hâlâ bu duvarlarda yankılanıyordur. Terk edilmiş ve doğaya teslim olmuş halde."

 

Scionti ayrıca, H.R. Giger, H.P. Lovecraft ve Edgar Allan Poe'nun eserlerinden ilham aldığını ve yaratmak istediği dünyaları 3D olarak hayata geçirmeden önce genellikle rüyasında gördüğünü ifade ediyor. Yine de Scionti, kendisinin karanlık bir yönünün olmadığını, bu temanın yalnızca çalışmalarında ortaya çıktıığını dile getiriyor.

 

Sanatçı, Eski, Terk Edilmiş, Perili Köşk'ü tasarlamaya, terk edilmiş yerlerin resimlerini bir ilham panosuna yerleştirerek başlamış. Doğanın ele geçirdiği yapılara yer vererek pencerelerden, kapılardan ve kırık duvarlardan süzülen güneş ışığıyla sıcak bir ruh hali yaratmış.

 

Ardından, Autodesk 3ds Max ile tavan lambası, tablo çerçevesi ve merdiven gibi, sahne içi nesneleri modellemiş. RTX hızlandırmalı AI gürültü giderme ile fotogerçekçiliği koruyan Scionti, GeForce RTX 3090 GPU kullanarak ve varsayılan Autodesk render aracını seçerek de kolayca düzenlenebilen, etkileşimli render'lar elde etmiş.

 

Çok yönlü Autodesk 3ds Max yazılımı, V-Ray, OctaneRender ve Redshift gibi üçüncü parti GPU hızlandırmalı render araçlarını destekleyerek RTX sahiplerine yaratıcı iş akışlarında ek seçenekler sunuyor.

 

Render'ların dışarı aktarılmasında ise Scionti, yakında GeForce RTX 40 Series GPU'ları kullanarak bu işlemi önceki nesle göre 80'e kadar daha hızlı yapabilecek.

 

Scionti, benzersiz dokular uygulamak için tavan lambası ve çeşitli tablolar gibi modelleri Adobe Substance 3D Painter'a aktarmış. Nesnelerinin baking işlemini birkaç saniye içinde tamamlamak için ise RTX hızlandırmalı ışık ve ortam perdeleme kullanmış.

 

Perdeler, koltuğun üzerindeki örtü ve hayalet figürü de gerçekçi bir kumaş yapım programı olan Marvelous Designer kullanılarak modellenmiş. Marvelous Designer ekibi, sistem gereksinimleri sayfasında GeForce RTX 30 ve diğer NVIDIA RTX GPU sınıfı GPU'ların kullanılmasını ve ayrıca en en güncel NVIDIA Studio Sürücüsünün indirilmesini öneriyor.

 

Ahşap tavan gibi diğer nesneler, sezgisel olarak anlaşılabilecek ve son derece hızlı olacak şekilde tasarlanmış hepsi bir arada bir doku ve malzeme oluşturma aracı Quixel Mixer kullanılarak oluşturulmuş.

 

Scionti daha sonra en büyük ve en hızlı büyüyen 3D tarama kitaplığı olan Quixel Megascans'de aramalar yaparak eserinin kalan öğelerini tamamlamış.

 

Kompozisyon tamamlandıktan sonra da, Unreal Engine 5'te son ayrıntıları uygulamış.

 

Unreal Engine 5'te RTX
Unreal Engine 5 kullanan Scionti, donanım hızlandırmalı RTX ray tracing özelliğini etkinleştirerek yüksek kaliteli ve etkileşimli 3D tasarımlar elde etmiş. Ayrıca, daha düşük çözünürlükte oluşturulan kareleri yükseltirken yüksek kaliteli ayrıntıları koruyan NVIDIA DLSS'den yararlanmış. Daha sonra, güzel ışıklandırma, gölgelendirme ve dokularla sahnesini oluşturmuş.

 

Yeni GeForce RTX 40 Serisi GPU'larda, görüntü alanında etkileşimi daha da geliştirecek Yapay Zeka Destekli Kare Oluşturma özelliğine sahip olan ve yakın zamanda UE5 için kullanıma sunulacak DLSS 3 kullanılacak.

 

Scionti, aydınlatma özelliklerini UE5'in GeForce RTX GPU destekli tam dinamik genel aydınlatma ve yansıtma sistemi olan Lumen ile mükemmelleştirmiş.

 

Scionti, bu konuda şunları söylüyor: "Nanite ağları, yakın çekim ayrıntılarda yüksek çokgenler elde etme konusunda oldukça kullanışlı oldu. Aydınlatma için güneşi ve gökyüzünü kullandım, ancak daha da fazla ışık eklemek için pencereler ve duvarlardaki çatlaklar gibi her açıklığın dışına dikdörtgen ışık kaynakları yerleştirdim."

 

Scionti, videoyu piyano, keman, synthesizer ve vurmalı çalgılardan oluşan, temposu özel ayarlanmış enstrümantal bir müzikle tamamlıyor. Müzik, bu esere beklenmedik bir duygusal hava katıyor.

 

Scionti, amansız bir bilgi arayışı ve sanatında mükemmelliğe ulaşma çabası olarak gördüğü yaratıcı yolculuğunu şöyle yorumluyor: "Yıllar süren bağlılık ve tutkunun takdir edildiğini görmek gurur verici ve bu noktaya gelmemi sağlayan ana motivasyonum bu oldu."

 

Çöller, dünya dışı mekanlar, terk edilmiş şehirler, kale harabeleri ve çok daha fazlasını içeren Unreal Engine 5 destekli yaratıcı bir yolculuğa çıkmak için Scionti'yi de içeren en yetenekli 3D sanatçıların yaratıcılıklarını konuşturduğu NVIDIA Studio Standout'a göz atın.

 

Daha fazlası için Scionti'nin Instagram hesabını keşfedin.

#From2Dto3D yarışmasına katılın
Scionti, Terk Edilmiş, Eski, Perili Köşk'ün 2 boyutlu güzelliğini 3 boyutlu gerçekliğe dönüştürdü ve NVIDIA Studio ekibi 2D'den 3D'ye geçişin yeni örneklerini görmekten mutluluk duyuyor.

 

#From2Dto3D yarışmasına katılarak, sevimli görsellerini üçüncü boyuta aktaran @juliestrator gibi siz de NVIDIA Studio sosyal medya kanallarında çalışmalarınızla yer alma fırsatı yakalayın.

 

Yarışmaya hızlı ve kolayca katılabilirsiniz. Bunun için 2 boyutlu bir çalışmayı ve yanında 3 boyutlu halini Instagram, Twitter veya Facebook hesabımıza göndermeniz yeterli. #From2Dto3D hashtag'ini eklemeyi de unutmayın.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13