Tarih: 21.10.2022 07:49

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Başkanı İş insanı Coşkun Doğmuş, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Doğmuş mesajında şu ifadeleri kullandı;'Haberleşmenin önceliklerinden birisi olan basın çalışanları, vatandaşlarımıza zamanında ve tarafsız olarak bilgi aktarmakla beraber geleceğimize ışık tutmak, duyulmayanı duyurmakla birlikte,  mesleğini bu görev ve sorumluluk bilinciyle ifa eden değerli gazetecilerimize sağlık ve esenlikler diler,  Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.  “21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününüz kutlu olsun” dedi.

Gelecek Partisi Ankara Kadın Kolları Başkanı Gizem Yıldırım 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Yıldırım mesajında, “Yağmur, çamur demeden basın mensupları fedakarca görev yapan basın mensupları toplumda önemli bir görev üstleniyor. Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi basındır. Gazeteciler haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, ifade ve fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir. Zor şartlar altında açlık sınırı altında çalışan gazeteciler tüm zorlu şartlara rağmen halkı bilgilendirme için kendilerinden ödün vererek görev yapıyor. Bu zorlu şartlara rağmen bir de sansür yasası eklendi. Mevcut hükümetin son çıkardığı sansür yasasıyla da basın mensuplarının baskı altına alınmaya çalışıyor. Doğru haberciliği engellemek isteyen hükümet tarafı sansür yasası ile kendi yalanlarını halktan saklamaya çalışıyor bu yüzden sansür yasasının her zaman karşısında olacağız. Bu sözlerle kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen tüm basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Bir ülkenin demokrasisinin basının özgürlüğü ile doğru orantılı olduğunu belirten Başkan Yalçın;' Söz veriyoruz. Yıldırmaya, susturmaya çalışanlara inat ABP iktidarlığında gazetecilerimiz özgür kalacak.'dedi.

Başkan Yalçın mesajında şu ifadeleri kullandı;'Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi hiç kuşkusuz basındır. Gazeteciler, haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, kamuoyu ve gündem belirleme, ifade ve fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir. Dünyanın her köşesinde haber alma ihtiyacını karşılayarak toplumun doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasında aracı olan, her türlü zorluğa ve sıkıntıya rağmen fedakarca çalışan, hakkı, hukuku ilke edinen basın mensuplarımızın mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele her türlü takdiri hak etmektedir. Bazı güruhlar tarafından basın susturulmaya, gazeteciler boyunduruk altına alınmaya çalışılsa da biz her zaman gerçekleri haykıran gazetecilerimizin yanındayız. Söz veriyoruz. ABP iktidarlığında her gazeteci korkmadan kalemini konuşturabilecek. Hapise atılır mıyım, mesleğimden olur muyum kaygısı gütmeyecek. Korkacak bir şeyimiz olmadığı için sansüre, yasalara maruz kalmayacak. Türkiye hak, hukuk devleti olacak. Bu vesileyle, edindikleri bilgiyi ilkeli, tarafsız, objektif ve doğru bir şekilde kamuoyuyla paylaşan, meslek ilkelerine bağlı kalarak özveriyle çalışmaya gayret gösteren ülkemizdeki bütün basın mensuplarının 21 Ekim Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —