Tarih: 01.10.2022 10:31

Söğütlük Doğal Kalsın Platformu yürütme kurulunu seçti

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE- 01.10.2022- HİBYA- Edirne’de Söğütlük Kent Ormanı’na Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapımı planlanan millet bahçesi projesine karşı kurulan Söğütlük Doğal Kalsın Platformu'nun yürütme kurulu üyeleri seçildi.

Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla kurulan platformun,  Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Edirne Kent Konseyi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Edirne İl Temsilciliği, Edirne Barosu, Türk Tabipleri Birliği, Edirne Tabip Odası, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Emekli-Sen Edirne Şubesi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Edirne İl Temsilciliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi, Edirne Kadın Merkezi Dayanışma Derneği ,Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği, Öğrenci Veli Derneği Edirne Şubesi, Bir El Bin Nefes Derneği, Tüketiciyi Koruma Derneği Edirne Şubesi, CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, SOL Parti Edirne İl Örgütü, Memleket Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanlığı, Türkiye İşçi Partisi Edirne İl Örgütü, Türkiye Komünist Partisi  Edirne İl Örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Söğütlük Doğal Kalsın Platformu’nun yürütme kuruluna; Yağmur Islattı, Mertcan Yalçın, Ziya Gökerküçük, Ayşe Çotuk, Nihat Çolak, Erdoğan Yanılmaz, Yılmaz Eren ve Uğur Akagündüz seçildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapımı planlanan projenin de sunulduğu toplantıda, projede bulunan ve taşkın sahasında kaldığı tespit edilen kalıcı tesisler ile asfalt, taş ve beton imalatlar incelendi.

Projenin hayata geçmesi halinde Söğütlük Kent Ormanı’nda ortaya çıkacak tahribat ile Lozan Caddesi üzerindeki tarihi yola yapılacak müdahalelere de dikkat çekildi. Platform, sunumun ardından Söğütlük Kent Ormanı’nın doğal kalması için kararlılıkla mücadele edeceğini açıkladı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —