Tarih: 26.09.2022 08:24

ABB İtfaiyesi bin 192 personel ve 231 araç ile hizmet veriyor

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Ankara İtfaiyesi’ne son 3 yılda yapılan yatırımlar ile 46 itfaiye istasyonu, bin 192 personel ve 231 araç ile hizmet vermeye başladığını açıkladı.

ABB, Ankara İtfaiyesi’ni güçlendirme çalışmaları kapsamında iş personel kadrosunu genişletti. İtfaiye bölümü mezunu 445 itfaiye personeli Ankara İtfaiyesi kadrosuna dahil edildi. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve geldiğine hizmet veren 704 personelden 400’üne emeklilik hakkı verildi ve 48 olan yaş ortalaması 40’a düşürüldü.

ABB, yangınla mücadelede daha etkinliğini artırabilmek için Kırsal Gönüllü İtfaiyecilik Projesi’ni başlattı. Proje kapsamında; köyler, kırsal mahalleler ve merkeze uzak bölgelerde olası bir yangına anında müdahale edilebilmesi amacıyla 417 adet yangın tankeri alınarak, dağıtıldı. Tankerlerin kullanımına yönelik 800 vatandaşa da yangın söndürme ve tanker kullanma eğitimi verildi.

Ankara’nın tek köpük kulesi olarak görev yapan 93 model köpük kulesinin yanında, 2022 yılında 1 adet köpük kulesi daha Ankara İtfaiyesi envanterine kazandırıldı. ASO 2. Bölge ile yapılan iş birliği ile 1 köpük kulesi Ankara İtfaiyesi’ne tahsis edildi.

Ankara İtfaiyesi’nin hızlı müdahalede bulunabilmesi amacıyla teknolojik özelliklere sahip yeni itfaiye hizmet binaları inşa edildi. Toplam 11,5 milyon liralık maliyetle Nallıhan, Akyurt, Haymana, Bağlum ve Etimesgut’a yeni istasyonlar kazandırıldı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —