-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,85% 0,03
-
GRAM ALTIN
7277,94% 1,01
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
CHP’li Akın: “Akkuyu’daki anlaşmazlıkta kararı Londra mahkemeleri verecek”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Akın, yerli ve milli olarak sunulan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için iktidarın “Projenin sahibi Rusya” itirafında bulunduğunu belirterek, “Türkiye sınırları içerisinde, kendi topraklarımızda inşaatı devam eden santraldeki anlaşmazlıkla ilgili Londra’daki mahkemeler karar verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan; daha önce “söke söke alırlar” diyerek savunduğu uluslararası tahkim sürecini durdurmak için mi devreye girdi?” ifadelerine yer verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında ana yüklenici olan İçtaş’ın sözleşmesinin feshedilmesi konusunda yaşanan gelişmelerin projenin yerli ve milli olduğu söyleminin gerçek olmadığını ortaya çıkardığını anımsattı.
“İktidar, ‘proje Rusların’ demek zorunda kaldı”
Akın, yaptığı açıklamada “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamayla “Projenin sahibi Rusya Federasyonu’na ait burada kurulmuş olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali” ifadesiyle proje üzerinde yerli ve milli olmadığını ifade etmiştir. AK Parti iktidarı; yapılış modeliyle dünya üzerinde bir örneği daha olmayan Akkuyu’nun yerli ve milli olduğu söylemiyle algı oluşturmaya çalışırken; yaşanan bu gelişmeler üzerine projenin Rusya’ya ait olduğunu söylemek zorunda kalmıştır.” şeklinde konuştu.
“Erdoğan ‘Uluslararası Tahkimi’ savunmuştu”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta başında Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne sessiz sedasız bir ziyaret gerçekleştirdiğini kaydeden Akın, “Akkuyu’da sözleşmesinin feshedilmesinin hukuki olmadığını savunan Türk şirketi konuyu Londra’daki tahkim mahkemesine götüreceğini duyurmuştur. Buna göre Türkiye sınırları içerisinde, kendi topraklarımızda inşaatı devam eden santraldeki anlaşmazlıklarla ilgili Londra’daki mahkemeler karar verecektir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Akkuyu ziyareti ile ilgili kamuoyuna açıklama yapılmamış olmasını eleştiren Akın, ”Cumhurbaşkanı’na eşlik eden Enerji Bakanı da bu konudaki sorulara detay vermenin uygun olmadığını söylemektedir. İktidar temsilcileri Rus ve Türk şirketleri arasındaki anlaşmazlığın giderilmesi için görüşme ve çalışmaların devam ettiğini söyleyerek uluslararası tahkim sürecini engellemek istemektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce “söke söke alırlar” diyerek Akkuyu’da olduğu gibi gelir garantili projelerde uluslararası tahkimi savunurken, şimdi de uluslararası tahkim sürecini durdurmak için devreye girdiği konuşulmaktadır. Başka bir deyişle Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanlışlığına dikkat çektiği bu uluslararası tahkim uygulamasını bugün AK Parti iktidarının da karşı çıktığı ifade edilmektedir.” diye ekledi.
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı
3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler
Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır
Son Nesilden Yeni Doğuş Senaryosu
Yükleniyor

