• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

SEÇER: “ÖĞRENCİLERİMİZE ÖĞRETİMDEN ÖNCE EĞİTİM VERİN”

Haber Merkezi-Kongre ve Sergi Sarayı’nda ‘Öğretmenler Günü’ sebebiyle düzenlenen etkinlikte öğretmenlerle buluşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; öğrenmenin yaşı olmadığını, öğrenilen şeylerin de bir süre

KÜLTÜR - SANAT 28.11.2022 12:31:43
SEÇER: “ÖĞRENCİLERİMİZE ÖĞRETİMDEN ÖNCE EĞİTİM VERİN”

Haber Merkezi-Kongre ve Sergi Sarayı’nda ‘Öğretmenler Günü’ sebebiyle düzenlenen etkinlikte öğretmenlerle buluşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; öğrenmenin yaşı olmadığını, öğrenilen şeylerin de bir süre sonra topluma ve gelecek kuşaklara yansıtıldığını ifade ederek, “Eğitimli toplum yasalara ve kurallara riayet eder. Kimse haksızlık, hukuksuzluk yapmaz. Bunlar eğitimle olur” dedi.

Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde eğitim veren öğretmenlere seslenen Seçer, “Benim sizlerden istediğim; öğrencilerimize öğretimden önce eğitim vermeniz” diye konuştu.

Vatansever insanların; kamu malını israf etmeyen, yetim hakkını kimseye ne yediren ne yiyen, gelecek kuşakları düşünen, insanlık için hizmet eden insanlar olduğunu kaydeden Seçer, “Çocuklarımıza ideolojik olarak yaklaşmayın” dedi.

Eğitimsiz toplumların, dünyayla rekabet etme şanslarının olmadığını ve hep yönetilen olduklarını belirten Seçer, “Biz kimseyi yönetmeyelim, ama yönetilmeyelim de. Tam bağımsız bir ülkede yaşayalım” ifadelerini kullandı.

Seçer, “Eğitim merkezlerimizin temel amacı, eğitimde fırsat eşitliğidir. Onun için kent genelinde 17 ayrı noktada, dezavantajlı ailelerimizin yaşadığı yerlerde açtık” diye konuştu.

Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde eğitimli Mersinlilerin olmasını çok istediğini kaydeden Seçer, “Ben istiyorum ki Mersin, uluslararası arenada tanınan bir kent olsun. Bu da ancak; iyi yetişmiş insanıyla olur, marka kent olma hüviyetiyle olur” dedi.

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından düzenlenen ‘Öğretmenler Günü Etkinliği’ne katıldı. Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri öğretmenleri, öğrenciler ve ailelerinin de katıldığı etkinlik, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.

Başkan Seçer: “Çocuklarımıza öğretimden önce eğitim verin”

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anarak konuşmasına başlayan Başkan Seçer, öğrenmenin yaşı olmadığını ve hayat boyu devam ettiğini belirtti. Öğrenilen şeylerin bir süre sonra topluma ve gelecek kuşaklara yansıtıldığını ifade eden Seçer, “Eğitimli toplumda yaşamak, eğitimli toplumda olmak insanı mutlu kılar, huzurlu kılar. Eğitimli toplum yasalara ve kurallara riayet eder. Kimse haksızlık, hukuksuzluk yapmaz. Bunlar eğitimle olur” dedi.

Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde eğitim veren öğretmenlere seslenen Seçer, “Benim sizlerden istediğim; öğrencilerimize öğretimden önce eğitim vermeniz. Bize inanın, kendinizi güvende hissedin ki, o duyguları öğrencilerinize de yansıtın” diye konuştu.

Vatanını ve milletini gerçekten seven insanların; kimsenin hakkına tecavüz etmeyen, kamu malını israf etmeyen, yetim hakkını kimseye ne yediren ne yiyen, gelecek kuşakları düşünen, insanlık için hizmet eden insanlar olduğunu kaydeden Seçer, “Çocuklarımıza ideolojik olarak yaklaşmayın. Bizim belirli temel ilkelerimiz var, çizgilerimiz var; bir tanesi tartışmasız laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’tür, bayrağımızdır ve vatanımızdır. Bizim için gerisi teferruattır” dedi.

“Eğitimsiz toplumların dünyayla rekabet etme şansı yok”

Ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin eğitime bağlı olduğunu vurgulayan Seçer, eğitimli toplumların, sorunların üstesinden gelme noktasında, cahil toplumlara göre daha avantajlı olduğunu vurguladı. Eğitimsiz toplumların, dünyayla rekabet etme şanslarının da olmadığını ve hep yönetilen olduklarını belirten Seçer, “Biz kimseyi yönetmeyelim, ama yönetilmeyelim de. Tam bağımsız bir ülkede yaşayalım. Emin olabilirsiniz ki Türkiye bugünden çok daha güzel olur. Hiç merak etmeyin; dünyada gelişmiş demokrasilerde, gelişmiş toplumlarda hiçbir şey gelişmiş ulusların kucağına kimse tarafından verilmedi. Ama bizim bir şansımız vardı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi ulusal bir kahramanımız sayesinde, bugün çok önemli değerlere kavuştuk” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlik bir meslek değil, sevgi işi”

Mersin’de 17 merkezde, 374 öğretmenle 6 bin 500 öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti verdiklerinin altını çizen Seçer, “Sizler önemli bir görev yapıyorsunuz. Öğretmenlik bir meslek değil. Öğretmenlik sevgi işi. Belediye Başkanlığı gibi. İkisi de topluma hizmet ediyor. Aslında Belediye Başkanı da, gelecek kuşaklara yaşayacakları dünyayı tesis ediyor, kenti hazır ediyor ya da kötü bir miras bırakıyor, ama öğretmenlerimiz de öyle. Bu nedenle kendinizi önemli hissedin” dedi.

“Bizim amacımız, eğitimde fırsat eşitliğini tesis etmek”

 

Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerine gelen çocukların ailelerinin,  geliri yüksek aileler olmadığını, orta-alt ya da alt geliri olan aileler olduğunu dile getiren Seçer, “Zaten bu eğitim merkezlerinin temel amacı, eğitimde fırsat eşitliğidir. Onun için kent genelinde 17 ayrı noktada açtık. Dezavantajlı ailelerimizin yaşadığı mahallelere dahi biz eğitim merkezlerimizi taşıyalım, çocuklarımız eğitim alsın, en iyi liseleri, en iyi üniversiteleri kazansın diye. Varlıklı ailelerin çocuklarının okuduğu yerlerde okumak, bu çocukların da hakkıdır. İşte eğitimde fırsat eşitliği bu” dedi.

 

“Çorba dağıtmasını da, eğitim vermesini de, yol yapmasını da biliriz”

Bütün kurs merkezlerinde öğrencilere sabahları sıcak çorba dağıtımı ve LGS kurs merkezlerinde de öğlen yemek dağıtımı gerçekleştirildiğinin altını çizen Seçer, “Bu hizmetler, onlar için önemli. Hep söylüyorum, bunu söyleyeceğim, bunu söylemem lazım. Bana ‘Çorbacı Başkan’ diyorlardı. Biz çorba dağıtmasını da biliriz, yemek dağıtmasını da biliriz,  insanlara umut vermesini de biliriz, yol yapmasını da biliriz, kaldırım yapmasını da biliriz. Ama her şeyden önemlisi biz Mersin halkına sevgimizi verdik” diye konuştu.

Öğretmenlerin, merkezi yönetimin çözmesi gereken sorunları olduğunu bildiğini ve kendisinin de bir siyasetçi olarak yakından ilgilendiği konuların başında bu sorunların olduğunu belirten Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan öğretmenlerin, belediye şartları içerisinde en iyi noktalarda olması için, kendisinin öğretmenlerin tarafında olduğunu söyledi.

 

“Mersin’in marka kent olma hüviyetine çok önemli katkı yapıyorsunuz”

 

Bu kentte yaşayan çocuklara beslediği duygunun, iki evladına beslediği duygudan farklı olmadığını vurgulayan Seçer, “İki evladımı ne kadar seviyorsam, bütün çocukları da o kadar seviyorum. Sizler de öylesiniz. Yoksa iyi bir öğretmen değilsinizdir. İyi bir öğretmen değilseniz, zaten bizimle beraber değilsinizdir. Eğitim verdiğiniz, geleceğe hazırladığınız çocuklarım adına, sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.   

 

Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde eğitimli Mersinlilerin olmasını çok istediğini de sözlerine ekleyen Seçer, “Ben istiyorum ki Mersin, uluslararası arenada tanınan bir kent olsun. Bu da ancak; iyi yetişmiş insanıyla olur, marka kent olma hüviyetiyle olur. Siz de Mersinin marka kent olma hüviyetine çok önemli katkı yapıyorsunuz. Hep beraber ülkemize, insanlığa katkı sunmak için durmadan, yılmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Özel: “Eğitimde fırsat eşitliğini amaçlayan bir Belediye Başkanı’nın yönettiği kurumun öğretmenleriyiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halkkent Kurs Merkezi Fen Bilgisi Öğretmeni Gizem Özel, öğretmenler adına bir konuşma yaptı. Özel, Başkan Seçer’in eğitime, öğrenciye ve velilere verdiği destekleri anlatarak, “Eğitimin her alanında fırsat eşitliğini amaçlayan ve sosyal belediyeciliği ilke edinmiş bir Belediye Başkanı’nın yönettiği kurumun öğretmenleriyiz. En kutsal meslek olarak bilinen öğretmenliği yapmamıza vesile olan, ‘bir toplum eğitimcisine ne kadar değer verirse, geleceğine o kadar güvenle bakar’ diyerek, öğretmenin her zaman yanında olan Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, bütün öğretmen arkadaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.

Karaoğlu: “Bana verdiğiniz desteği ömrümün sonuna kadar unutamam”

Tarsus Şubesi’nde eğitim alan ve İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü kazanan Sıla Karaoğlu, “Başta saygıdeğer Başkanım Vahap Seçer, kıymetli büyüklerim ve onlarla aynı mesleği yapmaya aday olduğum sayın öğretmenlerim, bana verdiğiniz desteği ömrümün sonuna kadar unutamam. Bugün eğer ki bu kutsal mesleği yapmaya adaysam, sizin bundaki emeğinizi sadece ben değil, hiçbir öğrenciniz göz ardı edemez. Sadece ders veren bir kurum değil, gerektiğinde aile olan, derslerin yanında bizi bilgileri ile hayata hazırlayan öğretmenlerin var olduğu bu kuruma ne kadar minnettar olsak az olacaktır” diye belirtti.

Sarıkaya:  “Kursta aldığım eğitim sonucu Fen Lisesi’ni kazandım”

Tarsus Mithatpaşa Kurs Merkezi’nde eğitim alan ve Fen Lisesi’ni kazanan Tuana Sarıkaya, LGS öğrencileri adına konuştu. Sarıkaya, “Tarsus Mithatpaşa Kurs Merkezi’nde aldığım eğitim, bana büyük katkılar sağladı. Bunun sonucunda 75. Yıl Fen Lisesi’ni kazandım. Bu süreçte her anımda yanımda olan öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Üzerimde emekleri çok fazla” diye konuştu.

Çınar: “Büyükşehir sayesinde okuyabiliyorum, yapamadıklarını yapabiliyorum”

Turgut Türkalp Şubesi’nde ilk kez okuma yazmayı öğrenen Sıdıka Çınar da, okuma yazmayı yeni öğrenen öğrenciler adına konuştu. Büyükşehir Belediyesi sayesinde okuma yazma öğrendiğini gözyaşları içerisinde anlatan Çınar, “Geçen sene okuma yazma kursuna giden öğrencilerden biriyim. Okuyabiliyorum, hastanelere gidebiliyorum, yapamadıklarımı yapabiliyorum. Sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Başkan Seçer konuşmasının ardından, tüm öğretmenler adına Gizem Özel öğretmene hediye ve çiçek takdim etti. Ardından Başkan Seçer, Gizem öğretmen ile birlikte sahnede tüm salonu da alarak selfie yaptı. Etkinlik, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konseri ile devam etti.


Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Gençler En Çok Neyle İlgilenir?

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Jandarma'dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl'lik Dolandırıcılık Engellendi

Çöl Tozu Anamur'u İstila Etti: Normal İnsanlarda Bile Nefes Almayı Zorlaştırıyor

Belediye Başkanı Deniz, Mahallelerde Teşekkür Ziyaretlerini Sürdürüyor

Türkiye de Konut fiyatları Ortalama Fiyat 3 Milyon 264 Bin 430 Tl Oldu

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Dünya Çocukları İstanbul'da Buluşuyor

Anamur’a 4 yıllık Turizm İşletmeciliği Bölümü geliyor

Türkiye de Neden Deniz Canlılarının Fosilleri Var?

100 Milyon Turist, 100 Milyar Dolar Hedefine Ulaşmalıyız!

TÜMOSAN’dan Genç Mucitlere ‘SEN YETER Kİ YAP’Yarışması

Yeşilay’ın Bol Ödüllü Uyuşturucu Temalı Kısa Film Yarışması Cezbediyor

Beyin Ameliyatı Gerektiren Ciddi Sorunlara Dikkat

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

Can Sıkıntısı Neden Olur? Can Sıkıntısını Nasıl Gideririz?

Kayıp İlanı

Kadın Gözü İle Hayattan Kareler

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

İBB’den Çocuklara Özel Eski Masallar

Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Erasmus projelerine devam ediyor

Hazreti Musa’nın Bir Adamı Öldürme Olayı Nasıl Gelişti?

Yükleniyor

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Jandarma'dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl'lik Dolandırıcılık Engellendi

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16