• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Tunç Soyer: Döngüsel Kültür Kentleri İttifakı şüphesiz ki çabamızın en önemli parçası

İzmir, Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansı seminerine ev sahipliği yapıyor

GÜNCEL 21.11.2022 13:17:05
Tunç Soyer: Döngüsel Kültür Kentleri İttifakı şüphesiz ki çabamızın en önemli parçası

İzmir, Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansı seminerine ev sahipliği yapıyor
 

Avrupa - Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi'nin genel kuruluna geçen hafta ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hafta Akdeniz'de kentsel ve bölgesel işbirliği çalışmaları yürüten Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansı'nın uluslararası seminerine kapılarını açtı.
- 25 Kasım'a kadar devam edecek seminerin açılışında ARLEM Genel Kurulu'nda Döngüsel Kültür Kentleri İttifakı kurmak için çağrıda bulunduklarını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmirli düşünür Heraklitos’un çok değerli bir sözü var: 'Değişmeyen tek şey değişimdir'. Asla değişemez gibi düşündüğümüz metropolleri yeryüzündeki ekosistemin bir parçası haline getirme cesaretini işte bu sözden alıyoruz. Döngüsel Kültür Kentleri İttifakı şüphesiz ki bu çabamızın en önemli parçası” dedi.



Akdeniz'de kentsel ve bölgesel iş birliği çalışmaları yürüten, üyeleri arasında Fransız Dış İşleri ve Avrupa Bakanlığı, Marsilya Belediyesi ve Euroméditerranée Kamu Kalkınma Ajansı gibi kurum ve kuruluşların bulunduğu Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansı'nın (AViTeM), İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlediği seminer Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde başladı. Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve Akdeniz Entegrasyon Merkezi (CMI) gibi kuruluşlarla işbirliği içerisinde 25 Kasım'a kadar düzenlenecek seminerin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, AVITEM Genel Müdürü Büyükelçi Philippe Meunier, Fransa Dışişleri ve Avrupa Bakanlığı Bölgesel Topluluklar Dış İlişkiler Temsilcisi Xavier D'argoeuves, Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcis i Naciye Gökçen Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Danışmanı Onur Eryüce, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, AViTeM üyeleri ve yerel yönetim temsilcileri katıldı.



Soyer: “İzmir mücadelesini artırarak sürdürmekte kararlı”
Eylül 2021’de İzmir’de gerçekleşen Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’nde ortaya konan “Döngüsel Kültür” kavramı ve dört ana sütunu olan “Doğamızla uyum. Birbirimizle uyum. Geçmişimizle uyum ve değişimle uyum” üzerine konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İki hafta önce ev sahipliğini yaptığımız Avrupa - Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi (ARLEM) toplantısında üzerinde çalıştığımız bu yeni anlayışı ayrıntılı bir şekilde gündeme getirdik. Akdeniz’den başlamak üzere bir Döngüsel Kültür Kentleri İttifakı kurmak için çağrıda bulunduk. Bu çağrımız, Arlem ve ICLEI aracılığıyla COP 27 İklim Zirvesi’ne de taşındı. Dünyanın ilk Citta Slow Metropolü olan İzmir, Akdeniz’in diğer önde gelen kentleriyle birlikte bu konudaki mü ;cadelesini artırarak sürdürmekte kararlı. İnanıyorum ki üzerinde çalıştığımız Döngüsel Kültür Kentleri İttifakı, döngüsel ekonomi, kentsel adalet, doğal ve kültürel mirasın korunması, kent ve kır ilişkisinin güçlendirilmesi gibi birçok konuda dünyaya ilham verecek. İzmirli düşünür Heraklitos’un çok değerli bir sözü var: Değişmeyen tek şey değişimdir. Asla değişemez gibi düşündüğümüz metropolleri yeryüzündeki ekosistemin bir parçası haline getirme cesaretini işte bu sözden alıyoruz. Döngüsel Kültür Kentleri İttifakı şüphesiz ki bu çabamızın en önemli parçası. Bu buluşma sayesinde hem diğer şehirlerden öğrenme hem de İzmir’in deneyimlerini paylaşma şansını yakaladığımız için çok sevinçliyim” dedi.



Gauvin: “İlişkilerimiz 10 yıldır güvenle devam ediyor”
Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, “Bu şehre alışık birisiyim, 10 kez İzmir'e geldim. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile paylaşımlarda bulunmak son derece mutluluk verici. İzmir çeşitli etkileşimlerin merkezinde. Akdeniz merkezinde yer alan bir şehir. Bu organizasyonun yapılmasını sağladıkları için teşekkür ederim. Geçtiğimiz yıl Buca metrosunun finansmanına yönelik törene katıldık. İzmir, Fransız Kalkınma Ajansı'nın önemli ortaklarından bir tanesi. İlişkilerimiz 10 yıldır güvenle devam ediyor” diye konuştu.



D'argoeuves: “Arzumuz Türk muhataplarla ortaklıklar geliştirmek”
Fransa Dışişleri ve Avrupa Bakanlığı Bölgesel Topluluklar Dış İlişkiler Temsilcisi Xavier D'argoeuves, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bize kapılarını açtı, çok teşekkür ediyorum. Somut araştırma ve çalışma yapma imkanımız olacak. Biz Fransız yerel yönetimlerin Türk yerel yönetimlerin az ortaklığı olduğunu görüyorum. Bizim görevimiz bu ortaklıkları artırmak. Fransız yerel yönetimlerin arzusu Türk muhataplarla ortaklıklar geliştirmek” dedi.



Meunier: “İzmir ile Fransız aktörler arasında işbirliğinin başlangıcı olur”
AViTeM Genel Müdürü Büyükelçi Philippe Meunier, “İzmir bizim için büyüleyici. Hepimiz burada birbirimizi daha iyi tanımak istiyoruz. Tramvayla geldik buraya. Dünyadaki tramvaylardan birinde bulunduğumu sandım. Muhteşem bir görüntü vardı. Sürdürülebilir kalkınmaya örnek bir görüntü vardı önümüzde. Bizim buraya gelme amacımız Akdeniz'in gelişmesine destek olmak. Başkanın sadece proje olarak değil düşünce ve strateji açısından da neler yaptığını okudum. Bölgelere destek olmaya hazırız. Biz sizlerle birlikte çalışmak istiyoruz. Umarım ki bu seminer başlangıç noktası olur işbirliği açısından. İzmir ile Fransız aktörler arasında işbirliğinin başlangıcı olur. İzmir aslında bir Fransız bölgeye benziyor, eminiz ki onu ele alarak bölgeler üzerinde çalışarak daha iyi br dengeye, uyuma ulaşabili riz. Eşitsizliklere karşı mücadele edebiliriz. Potansiyeller muhteşem” şeklinde konuştu.



Kaya: “İzmir'de gerçekleştirilmesi işbirliğinin güzel bir örneği”
Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçen Kaya, “AViTeM'in yıllık Metropolitan Seminer Döngüsü'nü bu kez bu önemli metropol İzmir'de gerçekleştirmesi bu işbirliğinin güzel bir örneğidir. Entegre yönetişimi ve ekolojik geçiş stratejileri ile İzmir'in AViTeM tarafından özellikle diğer Akdeniz bölgeleri için de ilham kaynağı olarak görüldüğünü duymaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.



İzmir'in stratejik vizyonu konuşulacak
5 gün sürecek seminerde İzmir'in stratejik vizyonu, tarihsel, coğrafi ve kentsel gelişiminin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal dayanışmanın artırılması ve sosyal eşitsizliklerin giderilmesini amaçlayan politikaları, Cittaslow Metropol uygulamaları, temiz enerji politikaları, kültür, tarım ve doğa alanındaki faaliyetleri ve vatandaş katılımına dayalı kurumsal yapısıyla sivil toplumla kurduğu işbirlikleri konuşulacak.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Emekliler Kamu Bankalarına Nasıl Promosyon Başvurusu Yapacak?

60. KÜTÜPHANE HAFTASI PROGRAMI

Yükleniyor

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

60. KÜTÜPHANE HAFTASI PROGRAMI

Çarıklar Mahallesi Başkan Kılınç ve Mustafa Sever’i Bağrına Bastı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13