• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Kemeraltı'nı Alışveriş Cazibesi Haline Getirmek İçin Gayrimenkul Yatırım Fonu Kuruldu

Kemeraltı'nı geleceğe taşımak için “İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu” kuruldu. Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı'nın İzmir Büyükşehi

GÜNCEL 10.06.2023 07:51:00
Kemeraltı

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tarihi çarşı Kemeraltı'nı dünya vitrinine çıkarmak için çalışmalar sürüyor. İzmir Tarihi Kemeraltı ve Çevresi adına kaynak yaratma ve ölçeklendirme amacıyla Re-Pie Portföy Yönetim Şirketi ile “İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu” kuruldu. Fonu geniş kitlelere tanıtmak, ulusal ve uluslararası yatırımcıları fon aracılığı ile bölgeye çekmek ana amacını taşıyan toplantı, EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde yapıldı.
Buluşmaya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, Re-Pie Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Konak Muhtarı Tamer Yıldırım siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. Projeyle birlikte bölgeye 1 milyar dolarlık yatırımın hedeflendiğini belirtildi.

“Kemeraltı bu şehrin kalbidir ve geleceğinin teminatıdır”
Türkiye’de etki yatırımının fon ekosistemindeki ilk örneği olma özelliğini taşıyan bu önemli  çalışma ile ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten çok mutluyum, heyecanlıyım. Bugün hakikaten çok önemli bir adım atılıyor. Doğanın, hayatın bir ritmi vardır. Onun doğal akışı vardır, bazen sıçramalar görürsünüz. İşte bugün de 2 bin 500 yıllık Kemeraltı’nın doğal ritminin değiştiği bir sıçramayla yüz yüze olduğu bir an. O nedenle çok kıymetli. Çünkü dünyanın en büyük, en eski açık hava alışveriş merkezi olarak Kemeraltı bu şehrin kalbidir ve geleceğinin teminatıdır. Bu şehrin herhangi bir yerinde yepyeni yaşam alanları, siteler, binalar inşa edebilirsiniz. Ama Kemeraltı’nın başka bir hikayesi vardır. Ruhu, sesi, lezzetleri vardır. Kemeraltı 8 bin 500 yıllık mirası ileriye taşıyacaksa Kemeraltı ile beraber taşıyacak” dedi.

“Bu hikayeyi bambaşka bir boyuta taşımamak için artık bir sebep yok”
“Kemeraltı içinde yaşayan insanlarıyla, esnafıyla beraber, binlerce yıllık tarihiyle beraber bir tazelenme, bir yenilenme yaşayacak” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Soyer, “Bu hikayenin çok eskilere giden bir geçmişi var. Çok sayıda insanın emeği var. Şimdi burada başka bir yapı oluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi gövdesini koyuyor. TARKEM çok önemli bir süreçten sonra onların için de yeni bir sıçrama noktası doğuyor. Bu işin bizler açısından en zor kısmı belki finansman kısmıydı. Ama bizim heyecanımızı sahiplenmiş bir İzmirli var. Bu hikayeyi bambaşka bir boyuta taşımamak için artık bir sebep yok. Kemeraltı için başka bir süreç başlıyor. Bir sürdürülebilirlik süreci başlıyor” ifadelerini de kullandı.

“Kemeraltı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birinci önceliğidir”
Büyük bir adım atıldığını aktaran Başkan Soyer, “Bugün geleceğin tasarımı başlıyor. Çok heyecanlıyım ve bugün şunu biliyorum; Türkiye’ye, dünyaya örnek bir model inşa ediliyor. Özel sektörün, finans sektörünün, esnafın, küçük üreticinin yer aldığı ve birlikte hareket ettiği bir model. 50 bin lirayla ortak olunabiliyor. Esnafımıza bu hikaye anlatılmalı. Çünkü esnafımız buraya ortak olmalı. Hem kendi geleceğini büyütmek, güzelleştirmek hem de ekmeğini kazandığı Kemeraltı’nı iyileştirmek için. El birliğiyle büyük bir imeceyle büyüyerek sürdürülebilir ve geleceğe taşınacak bir mücadele başlıyor. Sadece parası olanların gelip yatırım yapacağı bir şey de değil, esnafımızın da içinde yer alacağı, küçük esnafımızın sermayeyle buluşacağı, gerçekten kalıcı ve geleceğe taşınacak bir model ortaya çıkacak. Bu UNESCO markasıyla, ismiyle taçlanacak. Ben Kültür Turizm Bakanlığımızın da bu meseleye ciddi katkı vereceğine inanıyorum. Bu, Türkiye’nin en önemli kültür miraslarından birinin canlanması, hayat bulması demek ve geleceğe taşınması demek. Dolayısıyla bu hepimizi çok heyecanlandıran ve çok mutlu eden bir başlangıç olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonunda Kemeraltı bir numaradır. Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birinci önceliğidir. O nedenle bu yol kesişmesinden çok mutluyuz” dedi.

TARKEM'e teşekkür
Kemeraltı'nın dünya vitrinine çıkması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Başkan Soyer, konuşmasını şöyle tamamladı: “TARKEM’in kurucu ortakları tam da bu hassasiyetler nedeniyle aslında hiçbir şey de beklemeden katkılarını koydular. Bu herhalde dünyada eşi benzeri az görülmüş bir imecenin ilk adımı oldu. Geldiğimiz noktada hepsi ayrı ayrı bir büyük teşekkürü hak ediyor. Emek veren ve bu uzun yolculukta bizimler beraber olan herkese çok teşekkür ediyorum.”   

“Amaç Kemeraltı Çarşısı’nın kullanılarak kalkındırılması”
Kemeraltı’nın tarihsel, kültürel, ticari ve turistik açıdan önemine değinen TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler de Kemeraltı ve çevresindeki projeler ve hayata geçirilecek çalışmaları içeren sunumuyla katılımcılara bilgi verdi. İneler “Kurulmuş olan bu fon ile çalışmalarımızda daha hızlı bir ivme kazanmış olacağız UNESCO Dünya Mirası yolunda olan Kemeraltı ve çevresini kendi özgün kentsel yenileme modelimiz ile canlandırarak, değerlerini gün yüzüne çıkararak, ulusal ve uluslararası anlamda örnek teşkil edecek projelerle Türkiye'nin ve dünyanın en çok tanınan ve ziyaret edilen bölgelerinden biri olması için ortak akılla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
İzmir’deki projelerden yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Re-Pie Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel de, “Burada amacımız İzmir’in Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı kullanarak kalkındırmak ve geliştirmektir” dedi. Çamlıbel ayrıca Türkiye’de sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesine katkı sağladığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkürlerini iletti.

Fonun amacı nedir?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetim kurulu başkanı olduğu TARKEM'in liderliğinde, İzmir Tarihi Kemeraltı ve Çevresi adına kaynak yaratma ve ölçeklendirme amacıyla TARKEM liderliğinde Re-Pie Portföy Yönetim şirketi işbirliği ile “İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu” kuruldu. İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu, İzmir Tarihi Kemeraltı ve çevresi adına kaynak yaratma ve ölçeklendirme konseptiyle kurumsal ve bireysel nitelikli yatırımcılar ile bölgesel dönüşüm sağlayarak bölgenin tarihi dokusuna yakışır bir görünüme kavuşmasını sağlayarak İzmir Tarihi Kent Merkezi’nin UNESCO Dünya Mirası olmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu “etki yatırımı” olarak finansal getirinin yanı sıra ölçülebilir pozitif sosyal, ekonomik veya çevresel etkiyi elde etmeyi de hedefliyor.


Anahtar Kelimeler:

Anamur'da Kepçe Operatörü İş Makinesinin Altında Can Verdi

Gazetecilik Fotoğrafçılık ve Günümüzün Hızlı İletişimi Dijital Ortam

Evrende Dünyamızdan Başka Yaşam Var mı?

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Uyku Apnesi: Günlük Yaşamı Nasıl Etkiliyor ve Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

TikTok Yetkilileri Türkiye Büyük Millet Meclisine Tekrar Çağırılıyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Yatırımcıların Dikkati, Teknoloji ve Değişim Sektörlerine Yöneldi

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yükleniyor

Anamur'da Kepçe Operatörü İş Makinesinin Altında Can Verdi

Gazetecilik Fotoğrafçılık ve Günümüzün Hızlı İletişimi Dijital Ortam

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16