• BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29

Emirates, Latin Amerika’daki uçuş ağını güçlendirerek Rio de Janeiro ve Buenos Aires seferlerine yeniden başladı

Havayolu, Brezilya’daki iki önemli noktaya ve Arjantin’in başkentine seferlerini yeniden başlattı.

EKONOMİ 21.11.2022 09:57:06
Emirates, Latin Amerika’daki uçuş ağını güçlendirerek Rio de Janeiro ve Buenos Aires seferlerine yeniden başladı
  • Havayolu, Brezilya’daki iki önemli noktaya ve Arjantin’in başkentine seferlerini yeniden başlattı.
     
  • Dubai çıkışlı ve varışlı olarak haftada dört kez yapılacak seferler Rio de Janeiro ve Buenos Aires arasında bağlantı sağlıyor.
     
  • Brezilya ve Arjantin’in başkenti arasındaki direkt sefer Emirates ile bölgede seyahat etmeyi kolaylaştırıyor.
     

Emirates, COVID-19 salgını nedeniyle askıya alınan Güney Amerika’daki iki uçuş noktası Rio de Janeiro ve Buenos Aires seferlerini yeniden başlattı. 

 

Boeing 777 uçağıyla yapılan EK247 sefer sayılı uçuşu Brezilya ve Arjantin’de sıcak bir karşılamaya sahne oldu. Rio de Janeiro’daki RIOgaleão, havayolu şirketinin şehre dönüşünü geleneksel bir su takı karşılama töreni ile kutladı. Yolcular ve kabin ekibini karşılayan samba dansçıları havalimanı yönetim ekibinin de katıldığı törende eğlenceli bir kültürel performans sergilediler.

 

Emirates yöneticileri arasında yer alan Amerika Kıtası Ticari Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Salem Obaidalla ve Brezilya Müdürü Stephane Perard, Dubai-Rio de Janeiro-Buenos Aires seferlerinin yeniden hayata geçmesini Buenos Aires uçuşuna devam etmeden önce sembolik bir kurdele kesme töreni ile kutladılar.

 

EK247 sefer sayılı uçuş, Buenos Aires’in Ezeiza kentindeki Ministro Pistarini Uluslararası Havalimanı’nda aralarında Ulaşım Bakanı Alexis Raúl Guerrera; Turizm Bakanı Matías Lammens; Sivil Havacılık Direktörü Paola Tamburelli’nin yer aldığı Arjantinli yetkililer ile Ezeiza Havalimanı Genel Müdürü Sebastian Villar Guarino ve havalimanı yönetim ekibindeki diğer isimlerin yanı sıra IMPROTUR Uluslararası Pazarlar Direktörü Oscar Suarez ve BAE’nin Arjantin Cumhuriyeti Büyükelçisi Saeed Abdulla Saif Joula Alqemzi tarafından karşılandı. Buenos Aires’teki karşılama etkinliğinde Arjantin Turizm Kurulu (INPROTUR) tarafından organize edilen coşkulu bir tango dansı gösterisi yapıldı.

 

İlk kez 2012 yılında başlayan Arjantin seferlerinin yeniden hayata geçmesiyle, Emirates, Dubai dâhil 130’dan fazla uçuş noktasından oluşan, pandemi öncesi uçuş ağının 90’ından fazlasını yeniden faaliyete geçirdi. Dubai’den Buenos Aires’e Rio de Janeiro aktarmalı olarak yapılacak uçuş haftada dört kez EK247/EK248 sefer sayılarıyla gerçekleştiriliyor.

 

EK247 sefer sayılı uçuş haftanın dört günü Dubai’den 08:05’te kalkış yaparak Rio de Janeiro’ya 15:25’te varıyor. 1 saat 45 dakikalık bir aktarma sonrası, uçak 17:10’da Arjantin için kalkış yaparak 20:40’ta Buenos Aires’e varıyor. EK248 sefer sayılı dönüş uçuşu Buenos Aires’teki Ezeiza Uluslararası Havalimanı’ndan 22:20’de kalkıyor ve sonraki gün 01:10’da Rio de Janeiro’ya varıyor. Sonrasında ise 02:55’te tekrar kalkış yaparak merkezi Dubai’ye 23:35’te varıyor. 

 

*Uçuş saatleri yerel saatlere göre belirtilmiştir.

Bilet rezervasyonları emirates, Emirates Uygulaması, çevrimiçi veya doğrudan seyahat acentelerinden yapılabilir.

 

Benzersiz premium seyahat deneyimi ve Dubai ziyareti

Emirates Güney Amerika’da São Paulo ve Dubai arasında da her gün sefer gerçekleştiriyor. Ünlü amiral gemisi A380 uçağıyla yapılan uçuşlarda Premium Class’ta seyahat eden yolcular için havayolunun imzası niteliğindeki Uçak İçi Dinlenme Salonu, First Class’ta ise Duş&Spa hizmeti yer alıyor.

 

Emirates, ödüllü şeflerden oluşan bir ekip tarafından geliştirilen ve çok sayıda birinci sınıf içecek seçeneğinin eşlik ettiği, bölgesel lezzetlerden ilham alan menülerle yolculara gökyüzünde eşsiz bir mutfak deneyimi sunuyor. Yolcular arkalarına yaslanarak Emirates’in ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice ile Portekizce ve İspanyolca dil desteğine de sahip film, dizi, müzik, podcast, oyun, sesli kitap ve daha fazlasını içeren özenle hazırlanmış global eğlence içeriklerinin yer aldığı 5000’den fazla kanalın keyfini çıkarabilirler.

 

Premium Class kabinlerde seyahat eden yolcular ve belirli statüdeki Skywards üyeleri, Rio de Janeiro, Buenos Aires ve Sao Paolo uçuşlarından önce rahatlamak veya yarım kalan işlerini tamamlamak için havalimanında dinlenme salonu hizmetlerinden faydalanabilirler. Yolcular Brezilya’daki iki noktada ve Arjantin’de şoförlü araç hizmetinden yararlanabilirler. Emirates, Dubai Uluslararası Havalimanı’nda Premium Class’ta seyahat eden yolcularına bir dizi dinlenme salonunun yanı sıra havalimanına geliş gidişlerde özel şoförlü araç hizmeti de sunuyor.

 

Dubai’ye seyahat eden Brezilya ve Arjantin vatandaşları Dubai’ye varışta vizelerini kolayca alarak şehirde kolaylıkla bir mola verebilirler. 

 

Bölge içi ve uluslararası, ticaret ve turizmi güçlendirmek

Emirates uçuşlarının yeniden başlaması, havayolunun kargo bölümü Emirates SkyCargo aracılığıyla Arjantin, Brezilya ve diğer ülkeler arasındaki ticareti de kolaylaştırıyor. Havayolunun geniş gövdeli Boeing 777 uçağı, Arjantin ve Brezilya’dan bölgesel ihraç mallarının Ortadoğu, Avrupa ve diğer pazarlardaki tüketicilere ulaştırılması için uçuş başına yaklaşık 20 tonluk bir kargo kapasitesi sunuyor ve aynı zamanda ilaç gibi temel ürünlerin ithalatına destek oluyor.

 

2007’den bu yana, Brezilya’dan 58 bin tonluk mal ihraç edilirken Sao Paulo ve Rio de Janeiro’da yolcu seferlerinde Emirates hizmetlerinden faydalanılarak 62 bin tonluk ithalat gerçekleştirildi. Emirates SkyCargo, Brezilya’da Viracopos havalimanına özel kargo seferleri gerçekleştiriyor. Emirates son 10 yılda Arjantin’den 23 bin ton malın ihracatını kolaylaştırırken havayolunun seferleri vasıtasıyla 21 bin ton mal ithal edildi.

 

Uzun yıllardır dünya çapındaki turistler için popüler bir nokta olmayı sürdüren Arjantin, Worlddata.info sitesine göre ziyaretçi sayısı bazında 2019’da Güney Afrika’da en çok ziyaret edilen dördüncü ve dünya çapında en çok ziyaret edilen 28. ülke oldu. Arjantin 2019 yılında 7,4 milyon turist tarafından ziyaret edilirken Buenos Aires tatil, iş ve aile/arkadaş ziyareti amaçlı seyahat eden 2,77 milyon ziyaretçiyle dünyanın en popüler şehirleri arasında 88. sırada yer aldı.

 

Brezilya, Güney Amerika’da en çok ziyaret edilen 9. ve dünyada en çok ziyaret edilen 32. ülke olurken aynı yıl içinde 6 milyon turisti ağırladı. Rio de Janeiro, Brezilya’da en çok ziyaret edilen şehirler arasında birinciliği üstlenirken 2,33 milyon turist sayısıyla dünyadaki en popüler şehirler arasında 99. sırada yer aldı.

 

Emirates hâlihazırda uçuş ağındaki 130’dan fazla uçuş noktasına sefer yaparak tüm dünyadaki yolcularına hizmet sunuyor. Dubai’de rahat bağlantı imkânı sunan havayolu, Amerika Kıtası, Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Asya-Pasifik arasında seyahati kolaylaştırıyor.

 

Rio de Janeiro ve São Paulo arasındaki bağlantı uçuşları dâhil Güney Amerika’daki diğer uçuş noktalarına seyahat eden yolcular, Emirates’in GOL, LATAM, Azul, Copa ve Avianca gibi bölgesel iş ortaklarıyla gerçekleştirdiği ortak uçuş ve interline anlaşmaları sayesinde seyahatlerine rahat bir şekilde devam edebilirler.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13